Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

HSK pyysi vääryyttä kokeneilta luistelijoilta anteeksi ja pyrkii sopuratkaisuun

HSK:n uusi hallitus kertoi 9. maaliskuuta tiedotteessaan, että seitsemän viikkoa hyllytettynä ollut Penttinen palaa valmennustyöhön vaiheittain. LEHTIKUVA / Jussi Nukari

STT

Taitoluisteluseura HSK pyrkii sovintoratkaisuun Suomen taitoluisteluliiton kanssa valmentaja-asiassa, joka on hiertänyt liiton ja seuran välejä talven ajan.

Liiton kurinpitolautakunta langetti muodostelmaluisteluvalmentaja Mirjami Penttiselle tammikuussa vuoden kilpailukiellon asiattoman käytöksen takia. Liiton mukaan valmentaja syyllistyi urheilun eettisten sääntöjen rikkomiseen muun muassa käyttämällä toistuvasti valmennettaviaan kohtaan epäasiallista kieltä, huutamalla ja nöyryyttämällä.

Penttinen on valittanut tuomiostaan Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Helsingfors Skridskoklubbin eli Helsingin Luistinklubin (HSK) uusi hallitus kertoi 9. maaliskuuta tiedotteessaan, että seitsemän viikkoa hyllytettynä ollut Penttinen palaa valmennustyöhön vaiheittain.

Taitoluisteluliitto lähetti HSK:lle selvityspyynnön asiasta ja kuuli lauantaina seuran johtoa.

–  HSK:n kuulemistilaisuuden jälkeen liittohallitus on ilmoittanut, että se ei tehnyt kokouksessaan päätöksiä jatkotoimenpiteistä HSK:n osalta, vaan jätti asian pöydälle. Neuvottelut jatkuvat edelleen, ja tavoitteena on löytää sovintoratkaisu mahdollisimman pian, HSK:n sunnuntaina lähettämässä tiedotteessa todettiin.

Liiton johto on ilmaissut tyytymättömyytensä seuran ratkaisuun palauttaa valmentajansa työvelvoite.

–  HSK:n hallitus pyytää anteeksi niiltä luistelijoilta, jotka ovat kokeneet valmennuksen epäasiallisena, HSK:n hallituksen puheenjohtaja Mikael Nyberg totesi tiedotteessa.

Käräjäoikeuden päätös lykkäsi ratkaisuja

HSK teki tällä viikolla käräjäoikeudelle niin sanotun turvaamistoimihakemuksen. Sen seurauksena käräjäoikeus väliaikaisesti kielsi Taitoluisteluliittoa tekemästä mahdollista päätöstä erottaa HSK jäsenyydestään.

– Olen pahoillani, että asian käsittely pitkittyy. Teemme asiassa kaiken voitavamme, Taitoluisteluliiton hallituksen puheenjohtaja Laura Raitio sanoi lauantai-iltana STT:lle puhelimitse.

HSK on ilmoittanut laativansa muun muassa käsikirjan, jolla se pyrkii lisäämään läpinäkyvyyttä ja avoimuutta toiminnassaan.

Raition mukaan käräjäoikeus kuulee seuraavaksi Taitoluisteluliittoa ja päättää sen jälkeen, muuttuuko turvaamistoimi pysyväksi vai perutaanko se.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut