Jalkapallotähti matkasi kotimaahansa ja joutui myrskyn silmään: "Lakia on kunnioitettava, tai joutuu linnaan"

Espanjalaisen jalkapallojätin Real Madridin hyökkääjä Luka Jovic on joutunut kotimaansa Serbian viranomaisten kuulusteluihin väitetyn karanteenirikkeen takia. Lehtikuva

STT

Espanjalaisen jalkapallojätin Real Madridin hyökkääjä Luka Jovic on joutunut kotimaansa Serbian viranomaisten kuulusteluihin väitetyn karanteenirikkeen takia. Jovic, 22, palasi Espanjasta Serbiaan viime viikolla ja hänet nähtiin Belgradin kaduilla. Lisävauhtia kohu sai Jovicin tultua kuvatuksi tyttöystävänsä syntymäpäiväjuhlissa.

Koronaviruspandemian myötä Serbiassa vaaditaan virusepidemian kourissa pahimmin olevista maista tuleville jopa 28 päivän kotikaranteenia. Serbian sisäministeri Nebojsa Stefanovicin mukaan eristyksestä tai karanteenista lipsumisesta voi lain mukaan saada jopa 12 vuoden tuomion. Stefanovic kommentoi kitkerästi lakia noudattamatta jättäviä "miljonäärejä", mainitsematta Jovicin nimeä.

– Se, että he ovat tunnettuja urheilijoita ja rikkaita, ei estä heitä tulemasta rangaistuiksi. Lakia on kunnioitettava, tai joutuu linnaan, Stefanovic sanoi torstaina TSN-kanavan mukaan.

Jovic itse pahoitteli olevansa vaikeina aikoina "suurin puheenaihe" Serbiassa, mutta hän puolusteli myös itseään.

– Covid-19-testi Madridissa oli negatiivinen, joten päätin lähteä Serbiaan ollakseni perheeni lähellä ja antaakseni apua ja tukea kansallemme. Olen pahoillani, että en ole saanut täsmällisiä ohjeita kuinka käyttäytyä eristykseni aikana. Espanjassa on sallittua käydä kaupassa, täällä (Serbiassa) se ei onnistu, Jovic sanoi espanjalaislehti Marcan mukaan.

– Pahoitteluni, jos olen jotenkin loukannut tai vaarantanut joitakuita. Toivon, että selviämme tästä kaikesta yhdessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut