Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Mäki kiri Suomen kolmanneksi maailmancupin pariviestissä

FIS

STT

Joni Mäki otti sunnuntaina Ramsaussa korskean kirivoiton maastohiihdon maailmancupin pariviestissä. Mäki pudotti vapaan hiihtotavan kilpailun loppusuoralla edellispäivän sprinttimestarin Lucas Chanavat'n neljänneksi ja nappasi yhdessä Ristomatti Hakolan kanssa kilpailun kolmossijan.

Mäen edelle loppuratkaisussa ennättivät vain Norjan ykkös- ja kakkosjoukkueet. Sindre Björnstad Skar ja Erik Valnes hiihtivät kilpailun voittaneessa Norjan ykkösjoukkueessa. Gjöran Tefre ja Håvard Solås Taugböl kilpailivat Norjan kakkosryhmässä.

–  Sovitiin, että tuon viestin vaihtoon keulaporukassa ja Joni hoitaa loput ja Jonihan hoiti. Oli jäätävä loppu siinä, Hakola kiitteli joukkuetoverinsa kiriä Hiihtoliiton äänitiedotteessa.

Mäki joutui loppusuoralla ahtaaseen rakoseen Chanavat'n ja Valnesin välissä, mutta onnistui livahtamaan kolmanneksi aivan viime metreillä. Valneskin jäi tavoittamatta vain 14 sekunnin sadasosan erolla.

Chanavat pehmeni kirissä

–  Pysyin finaalihiihdossa hyvin mukana ja koetin säästellä mahdollisimman paljon paukkuja viimeiselle kierrokselle, Mäki kertasi kilpailua.

–  Loppusuoran alussa kaverit meinasivat saada vähän paremmat vauhdit. Sitten norjalainen vähän horjahti ja sain siitä pienen toivonkipinän, että nyt tästä runnotaan kolmen joukkoon.

Chanavat oli rankassa lumisaateessa hieman yllättäen kärkinelikon pehmein kirimies.

–  Onneksi ranskalainen vähän hyytyi. Pääsin siitä kuittaamaan ennen maaliviivaa, Mäki jatkoi.

Hakolalle palkintopalli oli ennestään tuttu, mutta Mäki kiipesi ensi kertaa maailmancupin tasolla podiumille.

–  En välttämättä olisi aamulla uskonut tätä. Nautitaan tästä, Mäki kommentoi kokemusta.

Suomen muut joukkueet karsiutuivat finaaleista.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut