Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Iivo Niskanen nosti Suomen hetkeksi viestin kärkipaikalle – Lari Lehtonen ja Markus Vuorela taipuivat vapaan osuuksilla seitsemänneksi

FIS

STT

Suomen mieshiihtäjät karsiutuivat naisten tapaan vapaan hiihtotavan osuuksilla maailmancupin viestin kärkisijoilta Lillehammerissa. Perttu Hyvärinen ja Iivo Niskanen pitivät perinteisellä hyvää vauhtia, mutta Suomi tipahti Lari Lehtosen ja Markus Vuorelan osuuksilla seitsemänneksi.

Suomen joukkue jäi kilpailun voittaneesta Venäjän kakkosjoukkueesta reilun minuutin. Suomen edelle ennättivät myös Venäjän ykkösjoukkue, kaksi Norjan joukkuetta, Saksa ja Ruotsi.

Viestin avannut Hyvärinen tuli ensimmäiseen vaihtoon viidentenä 15,5 sekunnin päässä kärjestä.

–  Perusraapaisu. Jalka oli tänään huono, Hyvärinen kertoi hiihdostaan Ylen tv-lähetyksessä.

Niskanen hiihti kärjen nopeasti kiinni, huilasi tovin letkassa ja yritti hajottaa porukkaa viimeisellä kilometrillä. Hän tuli toiseen vaihtoon kärjessä niukasti ennen Venäjän kakkosjoukkuetta ja Norjaa.

–  Alussa jouduin vähän käyttämään kaasua. Sitten piti vähän helpottaa, mutta isossa nousussa oli vaikea tehdä ratkaisua, kun viereinen latu oli tukossa, Niskanen kertoi lumisateen vaikutuksesta perinteisen osuuksiin.

Lehtonen hiihti ensimmäisen vapaan osuuden rohkeasti, mutta häneltä loppuivat voimat viimeisissä nousuissa kärjen vauhdin kiristyessä. Hän oli vaihdossa seitsemäs yli 40 sekunnin päässä Norjan kahdesta joukkueesta ja Ruotsista.

Vuorela pääsi viimeisellä 7,5 kilometrin osuudella hetkeksi kärjen peesiin, mutta tipahti viimeisissä nousuissa minuutin kärkivauhdista.

Suomen naiset tipahtivat vapaan osuuksilla kärjestä

Suomen naiset jäivät maastohiihdon maailmancupin ensimmäisessä viestissä neljänneksi Norjan Lillehammerissa. Joukkueessa hiihtivät Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Anne Kyllönen ja Krista Pärmäkoski.

Naisten 4x5 kilometrin kilpailun voitti Norja joukkueella Maiken Caspersen Falla, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Therese Johaug ja Heidi Weng. Yhdysvallat oli viestissä toinen ja Ruotsi kolmas.

Suomi jäi rankassa lumisateessa voittajasta minuutin ja 32,5 sekuntia.

Matintalo tuli avausosuudelta vaihtoon pääjoukon kärjessä yhtä aikaa Norjan kanssa.

–  Meni yllättävän hyvin, vaikka olo oli lähdössä epävarma, Matintalo kertoi Ylen tv-haastattelussa.

–  Aika paljon joutui matkalla taiteilemaan, kun piti hiihtää välillä umpihangessa. Olen tyytyväinen, kun pystyin tekemään onnistuneen suorituksen.

Niskanen nosti Suomen joukkueen kilpailun kärkeen toisella perinteisen hiihtotavan osuudella. Hän tuli vaihtoon 6,8 sekuntia ennen toisena ollutta Norjan joukkuetta.

–  Sovimme taktiikaksi, että yritämme roikkua mahdollisimman pitkään kärjessä. Keli ei kuitenkaan sopinut tekniikkaani, kun piti hiihtää lyhyttä liukua. Menin sen takia kärkeen, että pääsin hiihtämään oman maun mukaan. Ajattelin, että kaikki on kotiinpäin, jos saan jonkun metrin eroa vastustajiin, Niskanen kertasi osuuttaan.

–  En ihan saanut tunnetta, että olisin saanut tänään kaiken irti. Haluan hiihtää vielä paremmin.

Sairastelusta vasta toipunut Kyllönen tipahti ensimmäisellä vapaan osuudella kärjestä neljänneksi. Ero Johaugiin repesi viidessä kilometrissä minuuttiin ja 20 sekuntiin.

–  Kroppa ei ole sairastelun jälkeen ennallaan, ja aloitin varmasti liian kovaa kuntooni nähden, Kyllönen totesi.

Pärmäkoski hiihti päätösosuuden Norjan kakkosjoukkueen ankkurin Tiril Udnes Wengin kanssa. Hän sai nelossijan helpolla, kun norjalainen kaatui osuuden viimeisellä kilometrillä.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut