Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Hyvistä alkusarjapeleistä ei paljon jäänyt Leijonille käteen – ”Paska maku jää”

Mikko Rantasen ja muiden leijonien Tanskan reissusta tuli mahalasku. Joe Klamar

Mikael Hoikkala

Useilla Leijonien pelaajilla oli sanat vähissä turnauksen päätyttyä tappioon Sveitsille. Mikko Rantaselle, 21, häviö oli yksi tähänastisen ammattilaisuran katkerimmista.

- Ei tässä hirveästi ole tankissa nyt. Iso pettymys, Rantanen kuvaili.

- Hyvä jengi. Voitettiin lohko, pelattiin hyvä alkusarja. Nyt ei saatu konetta käymään.

Sitten Rantanen tarkensi, että ensimmäinen erä kyllä kulki ihan hyvin, mutta toisessa momentum siirtyi Sveitsille ja homma lähti ”väärille raiteille”.

- Toisessa erässä meni vähän puskemiseksi. Kun kaveri löi träppiä, yritettiin väkisin päästä läpi. Olisi pitänyt löytää lääkkeet, päästä pistämään kiekko syvään ja päästä sitä kautta paineen alta, Rantanen analysoi.

Sveitsin saatua otteen päävalmentaja Lauri Marjamäki pomppasi pelaajapenkin takaa miehistönsä eteen jakamaan ohjeita. Aiemmin tässä turnauksessa sitä ei ollut tapahtunut.

- Hän sanoi, että katselu saa riittää. Pitää alkaa sulkea tila ja aika pois. Toisessa erässä Sveitsillä oli liikaa hyökkäystilaa ja aikaa. Liu'uttiin ja oltiin metrin päässä. Sitä ei saisi tehdä, Rantanen kertoi.

Kauden päättymisen hetkellä Rantanen oli Leijonien pelaajista niitä harvoja, jotka osasivat tai jaksoivat analysoida medialle tapahtumia näinkin tarkasti. 21-vuotias turkulaiskasvatti kuului joukkueen kapteenistoon ja kuuluu kaikella todennäköisyydellä sinne myös tulevina vuosina.

Loppuyhteenvedoksi Rantasellakaan ei jäänyt positiivista sanottavaa.

- Vaikka pelaa seitsemän hyvää alkusarjan peliä, mutta jos hävitään tämä, niin aika paska maku jää.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut