Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Rantanen raatoi kuin eläin, mutta ilman tulosta - "Ei se ollut pakkopullaa"

Leijonien varakapteeni vakuuttaa, ettei kärkihyökkääjien kova kuorma ole mikään ongelma tiivistahtisessa turnauksessa.

Mikko Rantasen ja leijonien peli meni Saksaa vastaan puskemiseksi. Martti Kainulainen

Tuomas Heikkilä

Leijonien varakapteeni Mikko Rantanen oli eräs joukkueensa näkyvimpiä hahmoja joukkueensa 2-3 -jatkoaikatappiossa Saksalle. Iso mies raatoi ja raatoi, mutta peli meni muun joukkueen tavoin aika ajoin puskemiseksi, eikä huippukauden Coloradossa tahkonnut Rantanen saanut tulosta aikaiseksi.

- Paikkoja luotiin kyllä paljon, mutta viimeistely ei ollut tarpeeksi tehokasta. Saksa oli tehokas, hän summasi iltapuhteen.

Eeli Tolvanen iski Suomen nopeasti johtoon avauserässä, mutta sittemmin ote katosi ja löytyi takaisin vasta kolmannessa.

- Toinen erä ei ollut hyvä. Ei päästy jostain syystä pelin päälle. Kolmannessa oltiin taas hyviä, mutta ei edelleenkään riittävän tehokkaita, Rantanen arvioi.

- Tiedettiin, että Saksa on sitoutunut ja hyvin puolustava jengi. Veskari pelasi vielä lisäksi hyvän pelin.

Oli silminnähtävissä, että Suomi ei saanut itsestään irti likimainkaan samanlaista suoritusta, kuin miltei täydellisesti sujuneessa Kanada-voitossa lauantaina. Rantanen ei kuitenkaan halunnut puhua pakkopullasta.

- En tiedä, oliko se pakkopullaa. Ei Saksa sattumalta pelannut muutama kuukausi sitten olympiafinaalissa, se on

hyvä joukkue, Rantanen tuumasi.

Yllätystappiolla ei merkitystä?

Yllätystappiolla ei välttämättä ole leijonien lohkosijoitukseen kuitenkaan vaikutusta. Jos joukkue voittaa tiistaina Yhdysvallat varsinaisella peliajalla, se voittaa myös Herningin B-lohkon.

- No, se on onneksi vielä omissa käsissä. Olisi tärkeää voittaa lohko, niin päästään jatkamaan pelejä täällä, Rantanen sanoi.

Ottelupaikkakuntaa suurempi asia on tietysti puolivälierien vastustaja. Herningin lohkon voittaja kohtaa todennäköisesti Sveitsin, heikommalla sijoituksella vastassa joku kolmikosta Ruotsi, Venäjä ja Tshekki.

Kävipä jatkopelien kanssa miten tahansa, selvää on, että Rantanen ja muut leijonien kärkihyökkääjät keräävät runsaat peliminuutit jatkossakin. Rantasen, Kasperi Kapasen, Teuvo Teräväisen, Sebastian Ahon ja Mikael Granlundin peliajat ovat useinkin huidelleet näissä karkeloissa 20 minuutin tuntumassa tai paremmalla puolella.

- Yllättävän hyvältä tuntui vielä kolmannessakin erässä. Hauskahan se on pelata. Ei meitä ole liikaa kuormitettu, ihan hyvä balanssi peluutuksessa on, Rantanen sanoi.

Kapteeni Mikael Granlund sen sijaan myönsi, että hieman painaa.

- Totta kai (painoi). Olemme pelanneet paljon pelejä, mutta en halua sen taakse mennä. Jääkiekko on niin paljon pääkopasta kiinni, että vaikka olet kuinka väsynyt, niin vähän pääkoppaa siirtämällä yhtäkkiä luisteletkin hyvin, Granlund selvitti.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut