Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Lindfors luisteli uransa parhaan MM-sijoituksen

Viveca Lindfors sai vapaaohjelmasta 106,05 pistettä ja keräsi yhteistulokseksi 166,23 pistettä. Miguel Medina / Lehtikuva / AFP Photo

STT

<Person>Viveca Lindfors</Person> luisteli uransa parhaan aikuisten MM-sijoituksen, sillä hän yksi 16:nneksi taitoluistelun MM-kisoissa Milanossa. Kaksi vuotta sitten hän debytoi Bostonin MM-areenalla 20. sijalla.

Espoon Jäätaitureita edustava Lindfors hätyytteli perjantain myöhäisillassa ennätyspisteitään. Hän sai vapaaohjelmasta 106,05 pistettä ja keräsi yhteistulokseksi 166,23 pistettä. Helmikuun alun PM-kisoissa Rovaniemellä Lindfors ylsi neljä kymmenystä parempaan pistesaaliiseen (166,63).

Rovaniemen tulos on suomalaisnaisten rankingin kärkitulos tänä vuonna, ja se takasi 19-vuotiaalle Lindforsille MM-edustuksen. Olympialaisissa Suomea edusti <Person>Emmi Peltonen</Person>.

Maailmanmestariksi luisteli Kanadan <Person>Kaetlyn Osmond</Person> vahvalla vapaaohjelmallaan. MM-kulta on hänelle uran ensimmäinen.

Venäläinen olympiavoittaja <Person>Alina Zagitova</Person> haparoi vapaaohjelmassa ja jäi mitalisijojen ulkopuolelle viidenneksi. Mitali karkasi myös kotiyleisön suosikilta, viimeisenä luistelleelta <Person>Carolina Kostnerilta</Person>. Kostner kaatui ja putosi lyhytohjelman johtopaikalta neljänneksi.

Osmondin lisäksi mitaleille ylsivät Japanin <Person>Wakaba Higuchi</Person> ja <Person>Satoko Miyahara</Person>.

 

Törn ja Partanen saivat jossiteltavaa MM-jäällä

 

Jäätanssijat <Person>Cecilia Törn</Person> ja <Person>Jussiville Partanen</Person> luistelivat puolestaan yhden parhaista lyhyttansseistaan, mutta karsiutuivat niukasti taitoluistelun MM-kisojen lauantaisesta vapaatanssista.

– Saimme vedettyä koko suorituksen hyvällä energialla läpi. Yrittämisestä ei ollut puutetta, täysillä mentiin, Partanen sanoi tiedotteessa.

– Sekä teknisesti että esittämisessä ehdottomasti kauden paras suorituksemme, Törn arvioi, mutta tuomaristo ei ollut aivan samaa mieltä.

Suomalaiset saivat ohjelmastaan 57,96 pistettä, mikä riitti 23. sijaan. Vapaatanssiin selviytyi 20 parasta paria, ja jatkopaikka olisi vaatinut 60 pisteen ylitystä. Siihen Törn ja Partanen ovat yltäneet kerran tällä kaudella.

Milanossa jäätanssikilpailua johtaa ranskalaispari <Person>Gabriella Papadakis</Person>/<Person>Guillaume Cizeron</Person>. Kaksi kertaa MM-kultaan luistellut pari ylsi lyhyttanssin ennätykseensä 83,73 pistettä ja johtaa kisaa yli kolmen pisteen erolla yhdysvaltalaisiin <Person>Madison Hubbelliin</Person> ja <Person>Zachary Donohueen</Person>.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut