Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Lindfors onnistui lyhytohjelmassa – MM-vapaaohjelmaan sijalta 13

Viveca Lindfors viime lokakuussa. Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

STT

Viveca Lindfors eteni vaivatta taitoluistelun MM-kilpailujen vapaaohjelmaan luisteltuaan lyhytohjelmassa ennätyspisteensä 60,18. Lindfors, 19, on Milanossa järjestettävän MM-kilpailun puolivälissä sijalla 13. Kilpailun 24 parasta lunasti paikan perjantai-illan vapaaohjelmaan.

Lindforsin ohjelma alkoi kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmällä, ja loppupuolella hän hyppäsi vaivattomasti kolmoislutzin sekä pakollisen kaksoisakselin. Lindfors ansaitsi lisäksi kaikista kolmesta piruetistaan korkeimman eli nelostason. Hypyistä, pirueteista ja askeleista koostuvissa teknisissä pisteissä hän oli päivän 11:nneksi paras.

– Tuntuu hyvältä. Tiesin, että minulla on ollut hyvä harjoittelujakso alla ja pystyin luottamaan siihen, Lindfors kommentoi tiedotteessa.

Perjantaiseen vapaaohjelmaan ei ole tehty muutoksia, vaan Lindfors tekee ohjelman samansisältöisenä kuin aiemminkin.

Lyhytohjelman ykkönen oli Italian kokenut Carolina Kostner pistein 80,27. Olympiavoittaja ja suurin MM-suosikki, Venäjän Alina Zagitova on toisena pistein 79,51. Japanin Satoko Miyahara on kolmantena, mutta kärkeä jo enemmän perässä (pisteet 74,36).

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut