Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Jääprinsessa Zagitova jälleen kultajahtiin – MM-taitoluistelut alkavat keskiviikkona

STT, AFP

Tuore olympiavoittaja Alina Zagitova hakee toista kultamitaliaan neljän viikon sisään, kun taitoluistelun MM-kisat alkavat Milanossa keskiviikkona. Venäläisellä Zagitovalla, 15, on tavoitteena myös erittäin kovan luokan tulos.

– Haluan kohentaa ohjelmiani, päästäkseni maailmanennätystuloksiin. Tärkein tavoitteeni on kuitenkin puhdas luistelu ja hyvät tulokset, Zagitova tiivistää.

Jos Zagitova voittaa maailmanmestaruuden, hänestä tulee ensimmäinen MM-kultaan heti olympiavoittonsa jälkeen yltänyt naisluistelija sitten Kristi Yamaguchin ja vuoden 1992. Tavoitetta helpottaa toisen venäläistähden, olympialaisissa niukasti hopealle jääneen Jevgenia Medvedevan poisjäänti MM-jäältä jalkavaivan takia. Medvedeva on voittanut kaksi viimeisintä MM-kultaa.

Kovimman vastuksen Zagitovalle tarjonnevat kanadalainen olympiapronssimitalisti Kaetlyn Osmond ja entinen MM-kakkonen Satoko Miyahara Japanista. Italialaisyleisön suursuosikki Carolina Kostner oli Pyeongchangissa neljäs, ja Milanossa hän kisaa jo 14. kerran MM-kisoissa. Muita mitalisuosikkeja ovat Venäjän Maria Sotskova, Japanin Wakaba Higuchi ja Yhdysvaltain Mirai Nagasu.

Olympiamitalisteja puuttuu

Medvedevan ohella Milanosta puuttuu muitakin Pyeongchangin mitalisteja. Miesten olympiavoittaja, Japanin Yuzuru Hanyu on loukkaantuneena sivussa. Japanista tulee kuitenkin ykkössuosikki MM-kisoihin, sillä Shoma Uno oli hopealla sekä viime vuoden MM-kisoissa että myös olympiajäällä. Yhdysvaltalainen hyppyhirmu Nathan Chen haastaa Unon tiukimmin.

Pariluistelussa saatetaan hyvinkin todistaa MM-historiaa. Olympiavoittoon luistelleet Saksan Aliona Savchenko ja Bruno Massot hakevat ensimmäistä yhteistä MM-voittoaan, mutta Savchenkolle kulta olisi jo 11:s MM-tasolla. Sillä hän sivuaisi norjalaislegenda Sonja Henien ennätystä naisluistelijoiden MM-mitaleissa.

Suomea MM-kilpailussa edustavat Viveca Lindfors naisissa, Valtter Virtanen miehissä ja Cecilia Törn ja Jussiville Partanen jäätanssissa. Lindfors aloittaa lyhytohjelmakisalla keskiviikkona, Virtanen lyhytohjelmalla torstaina ja Törn/Partanen perjantaina.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut