Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Hakola jaksoi Falunissa neljänneksi – Kläbo isännöi kauden viimeistä sprinttifinaalia

STT

Ristomatti Hakolan neljäs sija jäi Falunin maailmancupin ensimmäisen kilpailupäivän ylivoimaiseksi suomalaissuoritukseksi. Naisista vain Kerttu Niskanen selvisi pudotuseriin, ja hänen taipaleensa päättyi puolivälierissä. Joni Mäelle kävi samoin miesten sprintin puolivälierissä.

Norjan Johannes Hösflot Kläbo voitti kauden viimeisen sprinttifinaalin ennen Italian Federico Pellegrinoa ja Ranskan Lucas Chanavatia. Hakola jäi vapaan hiihtotavan kilpailun voittajasta 3,26 sekuntia.

Ruotsin Hanna Falk voitti naisten sprintin. Naisten sprintticupin voitto meni Norjan Maiken Caspersen Fallalle.

Vapaan hiihtotavan 1,4 kilometrin sprintti oli tuskaisin kokemus olympiamitalisti Krista Pärmäkoskelle. Maailmancupin kokonaiskilpailussa kolmostilaan tähdännyt Pärmäkoski oli aika-ajossa vasta 44:s, mikä hankaloittaa hänen asemaansa kokonaiscupissa.

Pärmäkoski jumittui aika-ajoon

Pärmäkoski jäi aika-ajossa yli 13 sekuntia kärjestä eikä tiennyt itsekään, miksi hiihto oli perjantaina niin vaisua.

– Itselläkin on enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. En osaa sanoa syytä, mutta meno ei ollut terävää. Hiihto oli vaikeaa ja laiskanoloista, Pärmäkoski ihmetteli Hiihtoliiton äänitiedotteessa.

Pärmäkoski arveli, että aamun kipakka pakkanen kasvatti aika-ajon eroja.

– Lihaksisto ja keuhkot eivät lähteneet pakkasessa pelittämään, Pärmäkoski kertoi.

Falunin viikonloppu jatkuu yhteislähtökilpailuissa lauantaina. Maailmancup päättyy sunnuntaina takaa-ajoon, johon startataan yhteislähdön ja sprinttikilpailun yhteisaikojen järjestyksessä.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut