Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Olympiahopeamitalisti Medvedeva jää pois MM-taitoluistelusta

STT

Pyeongchangin olympiajäällä niukasti Alina Zagitovalle kultamitalin hävinnyt Jevgenia Medvedeva ei ole mukana Milanon MM-taitoluistelussa ensi viikolla. Venäjän taitoluisteluliitto kertoi tiistaina, että kaksinkertainen maailmanmestari jää sivuun pitkään kiusanneen jalkavamman takia.

Olympiavoiton vain 1,31 pisteellä 15-vuotiaalle Zagitovalle hävinnyt Medvedeva, 18, kilpaili Pyeongchangissa jalkavaivaisena.

– Hän taisteli kipua vastaan olympialaisissa. Etelä-Koreasta paluun jälkeen kivut yltyivät, liitto kertoi.

– Tutkimusten jälkeen päätettiin, että leikkauksen välttämiseksi Medvedevan on vähennettävä hyppyjen jalkaan tuomaa painetta seuraavan 4–8 viikon aikana. Sen jälkeen harjoituksia voidaan jatkaa.

Olympialaisissa myös joukkuekisan hopeaa voittanut Medvedeva voitti MM-kultaa Bostonissa 2016 ja Helsingissä 2017. EM-kisoissa Moskovassa tammikuussa Medvedeva taipui tappioon Zagitovalle, joka on kovimman kilpakumppaninsa poisjäännin myötä entistä suurempi suosikki MM-jäällä.

Zagitovan ohella Venäjää edustavat naisten yksinluistelussa Maria Sotskova ja Stanislava Konstantinova.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut