Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Sprinttihiihtäjä pesi taas Heikkisen – Hakola juhli SM-Vantaalla tuplamestarina

"Kun on maailmanmestari vastassa, pitää esiintyä kunnialla."

Ristomatti Hakolalla on syytä tuulettaa. Martti Kainulainen / Lehtikuva

Kaija Yliniemi / STT

Ristomatti Hakola pystyi sunnuntaina Vantaan SM-hiihdoissa samaan kuin toinen sprinttihiihtäjä Anssi Pentsinen päivää aiemmin: kukistamaan Matti Heikkisen maastohiihdon normaalimatkalla. Hakola pesi Heikkisen 13,2 + 13,2 kilometrin yhdistelmäkilpailussa neljällä sekunnilla.

– Kun on maailmanmestari vastassa, pitää esiintyä kunnialla, Hakola heitti kärkikolmikon haastattelussa.

Hänestä tuli Vantaan kisojen kaksoismestari, sillä perjantaina hän voitti Jämin Jänteen riveissä pariviestin Suomen mestaruuden yhdessä Antti Ojansivun kanssa.

– Näkee, että mies on kunnossa, Hakola tiivisti SM-hiihtojen annin vastaansanomattomasti.

Kaksi hiihtotapaa yhdistävä kisa oli todennäköisesti SM-ohjelmassa viimeistä kertaa, sillä Kansainvälinen hiihtoliitto FIS on uudistamassa maastohiihdon matkavalikoimaa ensi talveksi. Ainakaan Heikkinen ei jää kaipaamaan kisamuotoa.

– Ensi talvena on tietysti Seefeldissä hyvät kisat, kun tämä muutetaan ja tulee kaksi eri kilpailua. Hyvä muutos, Heikkinen viittasi ensi talven MM-kisoihin.

Olympialaisissa Heikkinen kisaa vielä yhdistelmäkisassa, joka aloittaa miesten olympiakilpailut helmikuussa Etelä-Koreassa.

Hakunilan laduilla Hakolalle häviäminen kismitti Heikkistä. Hän hiihti kotiseuransa Vantaan Hiihtoseuran SM-kisoissa, mutta jäi kahdesti hopealle, vaikka esimerkiksi Iivo Niskanen puuttui joukosta.

– Tänään oli latinkia ja yritystä, mutta se ei riittänyt ladulla siihen, mihin olisin halunnut. Hakola olisi ollut mukava syödä, Heikkinen huokaisi.

– Vauhtia pitää petrata. Kun päästään Planicaan ja Seefeldiin kansainvälisiin kilpailuihin, vaikeusaste nousee ja tason pitää itsellä nousta.

Maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Slovenian Planicassa. Ennen olympialaisia hiihtäjät kilpailevat vielä maailmancupissa Itävallan Seefeldissä.

Vantaalla Perttu Hyvärinen otti kahtena peräkkäisenä päivänä SM-pronssia ja uskoi kunnon nousevan kohisten alkukautta varjostaneen ylirasitustilan jäljiltä.

– Nyt vain rauhoitutaan ensi viikoksi. Vielä ei missään nimessä ole hyvä, mutta koko ajan parempaan, Hyvärinen sanoi luottavaisena.

Kärkikolmikko tuli 26,4 kilometrin jälkeen maaliin 6,7 sekunnin erolla toisiinsa. Imatran Urheilijoiden Lari Lehtonen jäi pronssista kaksi sekuntia ja oli neljäs. Tour de Ski -kiertueen viikko sitten päättänyt Oulun Hiihtoseuran Kusti Kittilä oli viides 0,6 sekuntia Lehtoselle hävinneenä.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut