Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tunnin mittainen alkusyksy saksalaiskentillä

Suomalaiskärjet tuskailevat minuutteja - ja maaleja.

Teemu Pukki on esiintynyt Tanskan liigan Bröndbyn jokaisessa 11 liigapelissä. Markku Ulander

Janne Lehikoinen / STT

Tunti ja kuusi minuuttia. Siinä Saksan jalkapallon kahden ylimmän sarjan suomalaishyökkääjien peliaika seurojensa liigapeleissä tänä syksynä. Ykkösbundesliigan Leverkusenin Joel Pohjanpalo on nähty kahdessa pelissä yhteensä 32 minuutin verran, ja kakkostason Dresdenin Eero Markkanen on pelannut yhdessä ottelussa 34 minuuttia.

Pohjanpalolle tilanne on turhauttava. Valmentajavaihdoksen myötä toiveissa oli, että peliaikaa tulisi. Ja suomalaiskärjellä oli odotuksille katteena viime kauden mahtavat liigatehot: kuusi maalia vain 182 minuutissa. Mutta kun ei, niin ei.

– Paha siihen on tällä hetkellä lähteä vaikuttamaan. Siirtoikkuna on kiinni, aukeaa taas tammikuussa, Pohjanpalo sanoo.

– Seuralta tuli kesällä viestiä, että siirto ei ole mahdollinen. Täytyy pysyä ja hakea pelipaikkaa. Totta kai tuollaisen viestin jälkeen olisi toivonut, ja odottanut, lisää peliaikaa. Mutta sitä ei ole tullut, ja se on hyväksyttävä. Ei auta kuin jaksaa treenata kovempaa, pitää itsensä kunnossa ja olla valmis sitten, kun kutsu käy.

Toiveissa elää myös Markkanen, joka siirtyi kesällä lainasopimuksella Saksaan ruotsalaisesta AIK:sta. Sopeutuminen Dresdeniin on sujunut muuten hyvin, mutta pelivastuuta ei vain kuulu.

– Kolme hyökkääjää, ja nuo kaksi muuta ovat vaihdelleet avauksessa. Kilpailu on tosi tiukkaa, ja itse ei voi kuin näyttää, että kuuluu kentälle, elokuussa ainoan 2. Bundesliigan esiintymisensä tehnyt Markkanen miettii.

– Odotuksissa oli, että pääsee pelaamaan kovaan sarjaan ja saa hyviä treenejä. Pääsee kehittymään. Halusin sinne, kun tykkäsin siitä kuinka he pelaavat futista. Mutta en ole pelannut niin paljon kuin olisin odottanut. Mutta jatkan uskomista, kyllä ne minuutit tulevat. Ja sitten tekemään maaleja.

Pukki pelaa, muttei maalaa - eikä stressaa

Saksan pohjoisessa naapurissa Suomen maajoukkuehyökkäys sen sijaan pelaa, sillä Teemu Pukki on esiintynyt Tanskan liigan Bröndbyn jokaisessa 11 liigapelissä. Pukki jatkoi viimekautista tahtiaan uuden kauden alussa iskemällä osuman kahdessa ensimmäisessä ottelussa, mutta sen jälkeen ei mies ole maalannut.

– Ei ole ollut niin hyvä alkukausi kuin odotin. Pelejä on kuitenkin vielä paljon jäljellä, turha stressailla. Vielä ehtii tekemään.

Syytä maalikuivuuteen löytyy Pukin mielestä enemmän joukkue- kuin henkilökohtaiselta tasolta.

– Vastustajat puolustavat meitä nyt eri tavalla. Blokkipuolustus on usein vastassa, jengi makaa kuudentoista rajalla emmekä ole saaneet luotua paikkoja niin paljon.

Maajoukkuekärjillä riittää siis nälkää MM-karsinnan päätöspeleihin. Perjantaina Kroatiassa voitaisiin jo viimeistellä.

– He ovat hyökkäävä jengi, jolla puolustus ei ole se vahvin osa. Se avaa meille vastahyökkäyspaikkoja, ja niissä pitää olla terävänä, Pukki kertoo reseptin.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut