Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Elmo Savola taistelee kullasta nuorten EM-kisoissa

Eroa kärkeen on kymmenottelussa vain yksi piste.

STT

Kymmenottelija Elmo Savola on avauspäivän jälkeen kolmantena 22-vuotiaiden EM-yleisurheilussa Puolan Bydgoszczissa.

Savola keräsi lauantain viidestä lajista yhteispisteet 4 129. Hän on selvästi omassa ennätysvauhdissaan.

Kymmenottelun voittotaistelu on todella tiukka, sillä Savola on jäänyt Valko-Venäjän Maksim Andraloitsista ja Sveitsin Andri Oberholzerista pisteen.

Kilpailun suosikki, ruotsalainen Fredrik Samuelsson on neljäntenä 16 pistettä Savolaa jäljessä.

Savola juoksi lauantaina 100 metriä aikaan 10,84, hyppäsi pituutta 729, työnsi kuulaa 13,97, hyppäsi korkeutta 196 ja juoksi 400 metriä aikaan 49,14.

– Aamulla oli pikkuisen löysä olo, mutta 100 metriä oli hyvä juoksu. Pituushypyssä tuli oma ennätys. Olisi voinut tulla parempikin tulos, Savola sanoi tiedotteessa.

Kuulassa Savola paransi ennätystään lähes puolella metrillä. Korkeudessa hän sen sijaan jäi ennätyksestään, joka on 199.

– Korkeus nimettiin torjuntavoitoksi. Yritin mennä kaikki korkeudet ensimmäisellä, ja se onnistui 196:een asti. Ylitys oli lähellä myös korkeudesta 199, mutta kantapää pudotti riman parhaassa yrityksessä, Savola sanoi.

Päivän päättänyttä 400 metrin juoksua Savola kuvaili vaikeaksi kisaksi.

– Oli hirveä tuuli, enkä oikein hahmottanut, ketä olisi pitänyt peesata. Olisi vaan pitänyt lyödä lisää runtua juoksun puolivälissä. Sunnuntaina täytyy yrittää päästä mahdollisimman lähellä omaa ennätystä kaikissa lajeissa.

Hurske ylsi viidenneksi

Reetta Hurske sijoittui naisten 100 metrin aitajuoksussa viidenneksi ja Oliver Helander miesten keihäänheitossa seitsemänneksi.

Hurske juoksi finaalissa ajan 13,32, ja Helander heitti parhaallaan 74,46.

Suomalaisista lauantain finaaleissa nähtiin myös Krista Tervo ja Suvi Koskinen naisten moukarissa. Koskinen oli tuloksella 64,50 kahdeksas ja 63,97 heittänyt Tervo yhdeksäs.

EM-kilpailut päättyvät sunnuntaina.

Kommentoi

Mainos: Keskisuomalainen

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut