Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Real Madrid juhlii liigavoittoa

"Tämä on urani ylivoimaisesti hienoin päivä", jo kaiken ammattilaisurallaan saavuttanut Zinedine Zidane sanoi.

STT, AFP

Real Madridin valmentaja Zinedine Zidane keksi vihdoin sanat, jotka kertovat jalkapallon suurimpien liigojen mestaruuden merkityksen valmentajille ja pelaajille. Real Madrid varmisti sunnuntaina Espanjan liigamestaruuden ja Zidane kuvasi sitä ammattilaisuransa hienoimmaksi saavutukseksi.

– Tämä on urani ylivoimaisesti hienoin päivä. Haluaisin nousta ylös ja tanssia riemusta, Zidane totesi lehdistötilaisuudessa ennen kuin pelaajat Marcelo, Casemiro, Lucas Vazquez ja Alvaro Morata hukuttivat hänet samppanjasuihkuun.

Zidanen aiemmat saavutukset asettavat hänen sanansa perspektiiviin. Hän voitti pelaajana maailmanmestaruuden, Euroopan mestaruuden, Mestarien liigan, seurajoukkueiden supercupin sekä Espanjan liigan Real Madridissa ja Italian liigan Juventuksessa.

Real Madridin valmentajana Zidane saavutti heti ensimmäisellä kaudellaan Mestarien liigan voiton viime vuonna.

Zidane selitti lausuntoaan vastuulla.

– Realin valmentajana oppii tietämään, mitä vastuu ja odotukset tarkoittavat. Olen kokenut tilanteen pelaajana ja voin sanoa, että valmentajana juuri vastuu tekee kaikesta erilaista, Zidane selitti.

Ronaldo nosti Zidanen jalustalle

Realin tähtipelaaja Cristiano Ronaldo teki sunnuntaina kauden 40 maalinsa, mutta antoi menestyksestä kunnian valmentajalle.

– Zidane on johtanut viisaasti tätä joukkuetta. Mestaruus todistaa sen, sillä La Liga on todella vaikea ja meillä on vastustajana Barca, joka on yksi maailman parhaista joukkueista. Mestaruus kertoo, miten uskomatonta työtä Zidane on tehnyt, Ronaldo ylisti.

Ronaldo osaa arvostaa saavutusta, sillä hän on saavuttanut kahdeksan Realin vuotensa aikana vain kaksi liigamestaruutta.

Sekä Zidane että Ronaldo tähtäävät edelleen parempaan. Real pelaa 3. kesäkuuta Juventusta vastaan Mestarien liigan voitosta. Se olis seuran ensimmäinen La Ligan ja Euroopan mestarien liigan tai Euroopan cupin tulplamestaruus 59 vuoteen.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut