Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Falcao hilasi Monacon pisteen päähän Ranskan mestaruudesta

Monaco kohtaa keskiviikkona Saint-Etiennen ennen sunnuntain päätöskierrosta.

STT, AFP

Radamel Falcao viimeisteli kaksi Monacon osumaa, kun ökyseura karkasi 4–0-voitolla Lillestä vain pisteen päähän Ranskan jalkapallomestaruudesta. Käytännössä Monaco on jo tuupannut hallitsevan mestarin PSG:n kakkostilalle.

Monacon toinen maali merkittiin Bernardo Silvalle ja 4–0-osuma Lillen Junior Alonson omaksi maaliksi.

Monaco johtaa Ranskan liigaa kolmen pisteen erolla PSG:hen. Lisäksi sillä on yksi ottelu enemmän pelaamatta ja PSG:tä parempi maaliero.

Monaco kohtaa keskiviikkona Saint-Etiennen ennen sunnuntain päätöskierrosta.

– Kiva tilanne. Ennen Lille-peliä meiltä puuttui neljä pistettä mestaruudesta ja nyt enää yksi. Teemme töitä loppuun asti ja siitä lähdemme, että otamme mestaruuteen tarvittavat pisteet jo keskiviikon ottelusta, Monacon päävalmentaja Leonardo Jardim kertoi.

– On selvää, että myös PSG taistelee mestaruudesta viimeisen hengenvetoon, joten meidän on otettava keskiviikon peli ihan tosissaan.

Emery onnitteli jo Monacoa

PSG:n päävalmentaja Unai Emery tunnusti kuitenkin tosiasiat jo sunnuntaina.

– Onnittelut Monacolle. Meillä on mahdollisuus vielä tasapisteisiin, mutta tänä vuonna Monacoa vastaan se ei riitä, Emery totesi.

– Monaco on pelannut loistokauden, eikä meillä ole enää kuin matemaattinen mahdollisuus mestaruuteen.

Monacon maaliero on 73 maalia plussalla ja PSG:n 56.

PSG komisti sunnuntaina maalieroaan 5–0-voitolla Saint-Etiennestä. Edinson Cavani teki ottelussa kaksi osumaa, joilla hän lihotti maalimääränsä 35:een Ranskan liigassa. Kaikki ottelut mukaan lukien hän on tehnyt Monacolle kauden aikana 49 osumaa, mikä on vain maalin vähemmän kuin Zlatan Ibrahimovicin kaudella 2015–16 tekemä seuraennätys.

Lyonin Alexandre Lacazette on 26 maalillaan Ranskan liigan toiseksi tehokkain maalintekijä ennen Falcaota, jolla on koossa 21 osumaa.

PSG on voittanut Ranskan mestaruuden neljä kertaa peräkkäin vuodesta 2014.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut