Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Honka ja HJK maalittomaan loppuunmyydyn katsomon edessä

Ottelu päättyi 0-0. Kuvassa HJK:n Riku Riski (vas.) ja Hongan Konsta Rasimus. Markku Ulander / LEHTIKUVA

Tomi Siren / STT

Honka ja sen vieras HJK päätyivät jalkapalloliigan metroderbyksi kutsutussa kamppailussa maalittomaan pistejakoon. Klubi jatkaa sarjataulukon keulilla, sen kärkijäljittäjiin lukeutuvalle Hongalle kyseessä oli jo kahdeksas tasapeli.

– Kun derby päättyy 0–0, niin on se vähän tylsää. Mutta toisaalta tämä oli meille jossain määrin voitettu pinna. Että paremmasta päästä meidän tasapeleistämme, Hongan puolustaja Konsta Rasimus aprikoi.

Kaikista liigajoukkueista juuri espoolaisten maaliin on tehty vähiten osumia – vain yhdeksän 15 ottelussa. Viimeistelyssä Honka taas on taulukon kärkiviisikosta vaisuin 18 maalillaan.

– Meillä oli muutama sellainen tilanne, mistä olisi voinut saada hyvän sauman aikaiseksi, Rasimus puntaroi.

HJK:lla sen sijaan läheltä piti -paikkoja piisasi loppuunmyydyssä mittelössä 1 800 katsojan edessä. Maalipörssin kakkossijalla kymmenellä osumalla oleva Klubin Roope Riski laukoi täpärästi ohi avoimen takakulman ennen taukoa. Heti toisen jakson kärkeen HJK:n puolustaja Daniel O'Shaughnessy puolestaan puski kulmapotkun jälkeen Timothy Murrayn vartioiman maalin poikkitolppaan.

– Meillä oli muutama hyvä paikka, joista olisi voitu rangaista. Mutta oli pitänyt luoda enemmän painetta sinne boksiin, ja saada sitä kautta enemmän paikkoja, O'Shaughnessy kuvasi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut