Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tommi Mäkinen jättää Toyotan tallipäällikön tehtävät – "Minun on aika siirtyä uusiin haasteisiin"

Tommi Mäkinen siirtyy pois Toyotan rallitallin päällikön tehtävistä. Toyota Motor Corporation ilmoitti tiistaina, että Mäkinen on nimitetty Toyotan moottoriurheilun neuvonantajaksi tammikuusta lähtien.

Toyotan rallitalli siirtyy Saksassa sijaitsevan Toyota Gazoo Racingin Euroopan alaisuuteen. Toyotan rallitallin toiminta jatkuu sekä Jyväskylän Puuppolassa että Viron Tallinnassa. Rallitallin henkilökunta jatkaa uuden isännän alaisuudessa, ja Toyotan tiedotteen mukaan joitakin Tommi Mäkinen Racingin rakennuksia hyödyntäen.

– Meidän projektin tarkoituksena oli aloittaa uudelleen Toyotan rallitoiminta joustavalla organisaatiolla, joka on mahdollista vain pienessä yhtiössä. Tämä tavoite on nyt saavutettu ja minun on aika siirtyä uusiin haasteisiin, Mäkinen totesi Toyotan tiedotteessa.

– Olen iloinen, että Toyotan rallitoiminta jatkuu meidän organisaation ja ihmisten kanssa. Minulle on myös tärkeää, että toiminta jatkuu Jyväskylässä ja Tallinnassa, Mäkinen jatkoi.

Toyota palasi rallin MM-sarjaan vuonna 2017. Talli voitti seuraavana vuonna automerkkien maailmanmestaruuden. Ott Tänak ajoi vuonna 2019 kuljettajien maailmanmestariksi Toyotalla.