Hegemoniatunnelma jäi puuttumaan – KalPa nappasi liigapisteet Jyväskylästä

Pönttövuoren derby, Järvi-Suomen derby, derby. JYPin ja KalPan väliset jääkiekkoväännöt tunnetaan monella eri lempinimellä, sillä seurat ovat toisilleen rakkaita vihollisia. Hegemoniakohtaamisen arvoiseen tunnelmaan oli kuitenkin lauantaina vaikea päästä.

KalPan 3–0 voittamassa ottelussa asiaan vaikutti sekä vain 1 944-päinen yleisömäärä että kaukalossa nähty peli, jossa kumpikaan joukkue ei yltänyt parhaimpaansa.

Molemmilla joukkueilla on ollut omat ongelmansa maalinteon kanssa, mistä kertoi molempien nollateholla toiminut ylivoimapelaaminen ennen illan kohtaamista. Tähän KalPa sai hieman helpotusta, kun ratkaisevan tuntuinen 0–2-osuma syntyi päätöserässä ylivoimalla Miikka Pitkäsen mailanlavasta.

– Esityksemme oli kaukana täydellisestä, mutta siinä oli paljon hyviä elementtejä. Ylivoimamaali oli meille iso juttu ja antoi happea lopun taistelemiseen, KalPan päävalmentaja Tommi Miettinen summasi.

Lauantain ehdottomiin hahmoihin kuului myös 23 kertaa kiekon eteen venynyt Eero Kilpeläinen, joka osaltaan esti JYPin maalinteon monessa huippupaikassa.

– Kilpeläinen oli tänään maalissa loistava. Maalivahdilta ei vaan voi pyytää enempää, Miettinen kiitteli suojattiaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut