Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kiinalaisomistaja irtautuu HIFK:n jalkapallosta, osakeanti luvassa

Palloliitto kertoi tiistaina myöntäneensä HIFK:lle liigalisenssin miesten pääsarjan ensi kaudesta. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Jalkapalloseura Helsingin IFK on päässyt sopuun taustayhtiönsä HIFK Fotboll Ab :n kiinalaisomistajan Lucas Chang Jinin kanssa. HIFK kertoo nettisivuillaan , että Impress Europe -yhtiönsä kautta seuraa hallinnoinut kiinalaisomistaja vetäytyy yhtiökumppaninsa kanssa toiminnasta.

HIFK kertoo, että yhdistysmuotoinen HIFK Soccer rf on jatkossa taustayhtiön suurin omistaja. Yhtiö järjestää mahdollisimman pian yhtiökokouksen ja nimeää siinä uuden hallituksen.

Erosopimus entisen pääomistajan kanssa mahdollistaa sen, että HIFK jatkaa miesten jalkapalloliigassa osakeyhtiöpohjalta.

– Uusille sijoittajille tullaan pian avaamaan mahdollisuus merkitä osakkeita yhtiössä osakeannin kautta. HIFK iloitsee myös siitä, että seuran useat tärkeät ja uskolliset pienomistajat tämän ratkaisun myötä voivat jatkaa seuran omistajina myös tulevaisuudessa, HIFK tiedotti.

Jos sopua kiinalaisomistajan kanssa ei olisi syntynyt, seuran jalkapallotoiminta olisi palannut yhdistyspohjalle.

Palloliitto kertoi tiistaina myöntäneensä HIFK:lle liigalisenssin miesten pääsarjan ensi kaudesta.

Tanskassa Vejle Boldklubin omistava kiinalainen tuli mukaan HIFK:n jalkapallotoimintoihin kovalla kohinalla toukokuussa 2019. Yhteistyö omistajan ja suomalaistoimijoiden kanssa kariutui syksyllä, ja marraskuun lopussa HIFK kertoi omistuspohjan muuttuvan merkittävästi. HIFK pettyi kiinalaisomistajan haluun investoida toimintaan.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut