Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ilves-lupaus Skyttä siirtyy ranskalaisseura Toulouseen

Skyttä (keskellä) siirtyy Toulousen riveihin. RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

STT

Miesten jalkapalloliigan Tampereen Ilveksen suurlupaus Naatan Skyttä, 18, siirtyy ranskalaisen Toulouse FC:n riveihin 4,5 vuoden sopimuksella, kertoi Ilves sivuillaan .

Hyökkäävä keskikenttäpelaaja Skyttä debytoi miesten liigassa jo 16-vuotiaana kaudella 2018, ja kaikkiaan hän on pelannut 29 liigaottelua ja tehnyt niissä yhdeksän maalia. Viime kaudella tahti oli upea: 16 ottelua, 7 maalia ja kaksi maalisyöttöä.

– Tämä on todella hieno mahdollisuus ja odotan jo pääseväni aloittamaan siellä. Tarkasti harkittu vaihtoehto kyseessä, olihan yhteydenottoja muistakin seuroista. Toulouse oli näistä minulle paras vaihtoehto, Skyttä kertoo.

Toulouse pelaa Ranskan toiseksi ylimmällä sarjatasolla, ja joukkue on tällä hetkellä sarjassa toisena. Suomalaiseen jalkapallohistoriaan seura liittyy vahvasti, sillä Aulis Rytkönen raivasi ensimmäisenä tietä suomalaispelaajille ammattilaiskentillä tehdessään sopimuksen Toulousen kanssa vuonna 1952.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut