Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Ruusuvuorella oli paikkansa huippumiestä vastaan, Coric kuitenkin liian varma ratkaisupaikoissa

Emil Ruusuvuori. Markku Ulander / LEHTIKUVA

Janne Lehikoinen / STT

Suomen kaksinpeliykkösen Emil Ruusuvuoren pelit tenniskauden ensimmäistä grand slam -turnausta Australian avoimia edeltäneessä Melbournen ATP-turnauksessa päättyivät toiselle kierrokselle. Turnauksen neljänneksi sijoitettu ja maailmanlistalla sijalla 25 oleva Kroatian Borna Coric oli parempi luvuin 7–5, 6–4.

Tasaisesti väännetyssä kohtaamisessa Ruusuvuori johti avauserää syötönmurrolla 4–2, mutta Coric kiristi rinnalle ja vei erän. Toisen erän ainoa murto tuli yhdeksännessä pelissä Ruusuvuoren menettäessä syöttönsä. Maailmanhuipun otteet ratkaisuhetkillä tekivät vaikutusta Ruusuvuoreen.

– Ihan ookoo ottelu itseltä, mutta hän (Coric) oli vain parempi ratkaisevilla hetkillä erien lopussa. Hän sai palloja kenttään ja syötti hyvin, kun tarvittiin. Krediittiä hänelle, pelasi hyvin ottelun avainkohdissa, Ruusuvuori totesi.

Ruusuvuori pysyy Melbournessa vielä toivottavasti pitkään. Ensi viikolla alkavaa Australian avoimia varten on vielä treenikentällä hiomista, johon Coric-ottelu tarjosi ainakin lisämotivaatiota.

– Näitä pelejä (huippuja vastaan) tarvitsee, jotta näkee, mitä näitä kavereita vastaan pitää tehdä paremmin. Ne ovat ihan selkeitä juttuja, mutta en niihin paneudu sen enempää nyt. Niitä katsotaan taas seuraavissa treeneissä kohti ensi viikkoa, varmasti jotain kikkoja pystytään kehittämään ennen kuin Open alkaa, Ruusuvuori pohjusti.

Kaaviot Australian avoimiin julkistetaan torstaina.

Kontisen ja varaparin taival tyssäsi tylysti

Melbournessa pelattavassa toisessa ATP-turnauksessa nähtiin myös suomalaisväriä tiistaina, kun nelinpelaaja Henri Kontinen ja ranskalaisparinsa Pierre-Hugues Herbert ottelivat turnauksen toisella kierroksella.

Turnauksen nelossijoitetut Kontinen ja Herbert pääsivät toiselle kierrokselle ilman ottelua, mutta tie tyssäsi siihen Puolan Hubert Hurkaczin ja Italian Jannik Sinnerin marssiessa selvään 6–1, 6–4 -voittoon.

Australian avoimissa Kontinen pelaa uuden vakiparinsa, ranskalaisen Edouard Roger-Vasselinin kanssa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut