Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Linus Söderström torjui voiton Ässille – suolistosairauden takia poissa ollut Niko Kivelä tehoili

Miesten jääkiekkoliigan sarjajumbo JYP pelasi Porissa hyvin. Joukkue hallitsi tapahtumia selvästi, mutta maaliakaan ryhmä ei tehnyt. Ässien maalivahti Linus Söderström torjui nollapelissään peräti 41 kertaa. Mukaan mahtui tukku loistavia koppeja. Ottelu päättyi 3–0 (1–0, 1–0, 1–0).

– Täytyy kiittää maalivahtia tänään. Enemmän olisi pitänyt joukkueena antaa hänelle apuja. Onneksi Linus oli huippuvireessä, niin voiton saimme, ottelun avausmaalin tehnyt Tommi Laakso sanoi.

Ässien tehokkain pelaaja oli nelosketjussa tahkonnut hyökkääjä Niko Kivelä, joka syötti avausmaalin ja teki kolmannen maalin tyhjiin.

Hän oli kroonisen suolistosairauden takia sivussa tositoimista noin kaksi kuukautta. Sinä aikana hänen painonsa putosi pahimmillaan 11 kiloa, mutta nyt sitä on tullut viisi kiloa takaisin. Ottelu oli hänelle kolmas peräkkäinen.

– Ei ole painanut jaloissa, ja hyvältä on tuntunut. Ehkä taklaustilanteissa olen huomannut, että saa rutistaa vähän normaalia enemmän, kun painoa ja voimaa on vähän lähtenyt kropasta pois, Kivelä mietti.