Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Kuntopyöräilijä Björninen palautti ryhdin Pelicansiin – "Kapteeni on palannut"

Pasi Peltola

Pelicans juhli tiistaina jääkiekkoliigassa toista kolmen pisteen voittoaan kymmeneen viime otteluunsa, kun maajoukkueturnauksen jälkeisestä kahden viikon koronakaranteenista vapautuneet Hannes Björninen ja Patrik Bartosak palasivat lahtelaisriveihin.

Pelicans palautti pientä piristymistä osoittaneen JYPin tylysti takaisin pohjalle voitollaan.

Björninen vietti neljän (1+3) tehopisteen iltaa, kuten lokakuussa Jyväskylässäkin lahtelaisten voittaessa silloinkin JYPin 7–1. Björninen on SM-liigan paras aloittaja. Jyväskyläläisiä vastaan hän otti 20 aloitusta ja kahmi kiekot 75-prosenttisesti joukkueelleen. Bartosakia ei voiton varmistamiseen tarvittu. Umpisurkea JYP työllisti tsekkivahtia vain 17 torjunnan verran.

– Voi sanoa, että kapteeni on palannut, kun kuorrutuksena on 1+3 pistettä. ”Hanu” tuo meille joka tapauksessa paljon jo irtokiekkojen voittamisellaan, hehkutti Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä.

– Siinä vaiheessa vähän huolestutti, kun alkoi kuulua, että (maa)joukkueessa on muutamia koronatartuntoja. Ensimmäisen viikon mietin, että se voisi olla itselläkin, kommentoi lähinnä neljän seinän sisällä kotona harjoitellut Björninen, 25.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut