Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Herola ja Hirvonen paransivat sijan ladulla ja olivat parikilpailun viides

Suomalaiskaksikko oli mäkiosuuden jälkeen kuudes eikä onnistunut nousemaan mitalitaisteluun, mutta taivutti hiihto-osuudella Ranskan. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA

Petteri Ikonen / STT

Suomen Eero Hirvonen ja Ilkka Herola jäivät parikilpailun viidenneksi Saksan Oberstdorfissa järjestettävissä pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailuissa. Yhdistetyn miehille parikilpailu oli MM-urakan viimeinen.

Suomi lähti ladulle 1.43 minuuttia kärkimaa Japanin jälkeen, ja kurottavaa kolmanteenkin sijaan oli 1.10. Neljäntenä ladulle lähtenyt Saksa aloitti ahneesti palkintokorokesijoituksen jahtaamisen eikä puoli minuuttia myöhemmin lähtenyt Suomi onnistunut pääsemään saksalaisten mukaan.

Suomi tavoitti kilpailun puolivälin jälkeen Ranskan ja paransi mäkiosuudelta yhden sijan.

Japani hyytyi ladulla neljänneksi joukkueella Ryota Yamamoto–Akito Watabe eikä mahtanut mitään voittaja Itävallalle tai hopeaa vieneelle Norjalle. Itävallan voittajaparin muodostivat Johannes Lamparter ja Lukas Greiderer. Norjan Espen Andersen ja Jarl Magnus Riiber jäivät voittajista lopulta 39,6 sekuntia.

Saksan ankkuri Eric Frenzel puristi lopussa Japanin ohi pronssille. Fabian Riessle urakoi Saksan avaajana.

Parikilpailun mäkiosuus hypättiin suurmäestä. Hiihtoviestissä joukkueiden kumpikin edustaja sivakoi viisi 1,5 kilometrin osuutta.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut