Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Suomen naisille jäi runsaasti kirittävää sunnuntain takaa-ajoon – "Ei hirveästi jäänyt jälkipolville kerrottavaa"

Mononen oli parhaana suomalaisena 22:s ja jäi perinteisen yhteislähtökilpailussa kärjestä 1.11,6. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

Petteri Ikonen / STT

Suomen hiihtäjät jäivät kauas kärjestä maastohiihdon naisten maailmancupin kymmenen kilometrin kilpailussa Sveitsissä. Lauantain paras suomalainen oli Laura Mononen, joka sijoittui 22:nneksi ja jäi perinteisen yhteislähtökilpailussa kärjestä 1.11,6. Krista Pärmäkoski oli 24:s, Johanna Matintalo 28:s ja kolaroinut Vilma Nissinen 56:s. Nissinen jäi kärjestä lähes kolme ja puoli minuuttia.

Maailmancupin toiseksi viimeisen kilpailun voittoon lykki Venäjän Julia Stupak. Hän pudotti kyydistään Norjan Heidi Wengin ja Ruotsin Ebba Anderssonin noin kilometri ennen maalia. Venäläisen voittomarginaali oli 7,1 sekuntia.

– Tuloksellisesti kauden huonoin kilpailu, joten ei hirveästi jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Lauran hiihto näytti ehkä terävälle. Ei ollut kauhean onnistunut päivä. Kävimme keskustelua huoltopäällikön ja urheilijoiden kanssa eikä oltu välineelläkään voittavia. Kuuluu lajiin, naisten maajoukkuevalmentaja Ville Oksanen sanoi Hiihtoliiton äänitallenteella.

Sunnuntaina naiset sivakoivat 30 kilometriä vapaalla. Kilpailuun lähdetään takaa-ajona, joten suomalaisten asema on tukala.

Norjan Therese Johaug ja Ruotsin Frida Karlsson eivät ole mukana viikonlopun kilpailuissa. Molemmat potevat käsivammaa.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut