Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Herola tuskaili hyppyjensä kanssa ja jäi kärkikymmenikön ulkopuolelle – "Semmoisia tasapaksuja"

Vajaan kuukauden takainen MM-hopeamitalisti Ilkka Herola ja muut yhdistetyn urheilijat palasivat MM-kisojen jälkeen päättämään maailmancupin kauden Saksan Klingenthaliin, jonka tuulinen hyppyrimäki koitui lauantaina monen urheilijan haasteeksi. Niin myös Herolan, joka hyppäsi HS140-mäestä 118 metriä ja jäi mäkiosuuden sijalle 26.

Herola ero kärkeen oli mäen jälkeen yli kaksi ja puoli minuuttia.

– Oli kyllä kaikin puolin mielenkiintoinen hyppypäivä tänään. Vaikeaa oli kelin kanssa koko ajan, niin kuin oli eilenkin, Herola viittasi mäkiosuuden tuulilukemiin Hiihtoliiton äänitallenteella.

– En nyt ihan saanut parasta tänään irti, semmoisia tasapaksuja hyppyjä. Ne ei tämmöisessä tosi erottelevassa kelissä ja mäessä riitä mihinkään.

Savolainen petrasi tutusti hiihtobaanalla, ja tällä kertaa maalissa odotti 14. sija. Herolan ero kisan voittaneeseen Norjan Jarl Magnus Riiberiin oli vajaat kaksi minuuttia.

– Hiihto oli tietysti ihan ok. Tässä kohtaa se nyt vähän lohduttaa, että hiihtopuoli vielä toimii.

Herola taistelee sunnuntaina kauden päätöskilpailussa uransa parhaasta maailmancupin kokonaiskilpailun sijoituksesta. Suomalainen pitää tällä hetkellä cupin kuudetta sijaa ja on 24 pistettä Saksan Eric Frenzeliä perässä.

Herolan uran paras cup-sijoitus on seitsemäs sija kaudelta 2016–17. Nyt seitsemäntenä vaanii Itävallan nuori MM-voittaja Johannes Lamparter, joka on Herolaa kymmenen pistettä jäljessä.

Mutru hyödynsi opiskelijoiden poissaolot

Riiber kukisti loppukirissä Japanin Akito Wataben ja nappasi jo uransa kolmannen perättäisen maailmancupin kokonaiskilpailun voiton. Kärkikaksikko jätti kolmanneksi tulleen Lamparterin yli minuutin päähän.

Suomalaisittain ilonaiheita kauden viimeistä edellisessä kisassa antoi Leevi Mutru. Mutru petrasi hiihto-osuudella sijoitustaan viidellä pykälällä 28:nneksi ja otti kauden ensimmäiset maailmancupin pisteensä.

– Ei ollut missään nimessä huono asia, että Perttu (Reponen) ja Otto (Niittykoski) jäivät kirjoittelemaan hyviä arvosanoja koulunpenkille ja päästivät vanhan ukon tänne pistejahtiin. Olen todella tyytyväinen. Nyt on hyvä hetken nauttia tällaisesta pienestä positiivisesta onnistumisesta, Mutru intoili.

Muista suomalaisista Wille Karhumaa oli 40:s. Eero Hirvonen keskeytti.