Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Koronatartunnan vahvistuminen keskeytti Ilveksen liigapelit, karanteeni päättyy 5. huhtikuuta – "Runkosarjan keskeytys ei ole työkalupakissa ensimmäisenä"

Ilves kertoo, että tartunnan saanut pelaaja on eristyksessä ja muut joukkueet jäsenet ovat omaehtoisessa karanteenissa. Kuva viikonvaihteessa pelatusta Liigan ottelusta Lukkoa vastaan. KALLE PARKKINEN / LEHTIKUVA

Kaija Yliniemi / STT

Jääkiekon Liigan runkosarjaa jatketaan suunnitelmien mukaan, ellei useampia joukkueita joudu karanteeniin koronavirustartuntojen tai -altistusten takia. Torstaina varmistui Ilveksen päätyminen karanteeniin, ja joukkueelta peruuntui kuusi ottelua.

– Sarja loppuu viimeistään 13. huhtikuuta. Siihen emme kajoa, arvioi Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä.

Pikatestiä tarkempi pcr-testi varmisti Ilveksestä yhden koronatartunnan. Seuran Twitteri n mukaan tartunnan saanut henkilö on eristyksessä, ja muut joukkueet jäsenet ovat omaehtoisessa karanteenissa.

Ennestään karanteenissa ovat HIFK, SaiPa ja Sport. KooKoon koronakaranteeni puolestaan päättyi tiistaina.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola ehdotti keskiviikkona Ilta-Sanomissa , että Liigan kannattaisi keskeyttää runkosarja, jotta voitaisiin varmistaa pudotuspelien pelaaminen ja mestaruuden jakaminen. Järvelä on eri mieltä.

– Niin kauan kun peleillä on merkitystä, emme koe runkosarjan keskeyttämistä järkeväksi. Jos useampi joukkue menee karanteeniin ja pelien merkitys häviää, niin sitten pitää miettiä uudelleen. Nyt runkosarjan keskeytys ei ole työkalupakissa ensimmäisenä, Järvelä sanoi.

Esimerkiksi kaikki suoraan puolivälieriin pääsevät joukkueet eivät ole vielä selvillä.

KooKoo palasi peleihin keskiviikkona

Liiga varautui kevään koronatartuntoihin jo aiemmin päätöksellä, jonka mukaan joukkueiden järjestys ratkeaa pistekeskiarvon mukaan. Näin ollen kaikkien joukkueiden ei tarvitse pelata yhtä monta ottelua runkosarjassa sarjasijoitusten ratkaisemiseksi.

KooKoo palasi tauon jälkeen kaukaloihin keskiviikkona. SaiPan on määrä pelata seuraavan kerran 1. huhtikuuta, HIFK:n, Sportin ja Ilveksen 6. huhtikuuta.

Pudotuspelien avauskierros pelataan CHL-malliin, jolloin paremmuus ratkeaa kahdessa ottelussa. Muut kierrokset on tarkoitus pelata paras viidestä -järjestelmällä.

Torstaina julkistetun Sponsor Insightin tutkimuksen mukaan jääkiekko on Suomen kiinnostavin laji. Myös siksi Liigalla on kova halu saada kausi pakettiin, terveysturvallisuus huomioiden.

– Liigaa pelataan yleisölle, se on isoin asia, Järvelä tuumasi.

---

Korjattu aiempaa uutista klo 17.25: KooKoo palasi peleihin jo keskiviikkona.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut