Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tuuli puhalsi mäkihypyn maailmancupin joukkuekilpailun sunnuntaille

Kisaa vaikeuttivat hankalat tuuliolot, etenkin kova sivutuuli. AFP / LEHTIKUVA

Pasi Rein / STT

Mäkihypyn maailmancupin joukkuekilpailu Planican lentomäessä pyritään järjestämään sunnuntai-aamuna. Tuuli keskeytti kilpailun lauantaina, ja useiden keskeytysten jälkeen kilpailu jouduttiin siirtämään cupin viimeiseen kilpailupäivään.

Sunnuntaina hypätään ensin yhden kierroksen joukkuekilpailu ja perään maailmancupin viimeinen henkilökohtainen kilpailu HS240-mäessä.

Slovenian Planicassa on ollut tuulista läpi viikonlopun. Tuulisuus johtuu osittain siitä, että kilpailu järjestetään viikkoa myöhemmin kuin tavallisesti.

– Paikallisten mukaan viikolla on suuri merkitys. Päivälämpötila on noussut yli kymmenen asteen ja aurinko paistaa, minkä seurauksena terminen tuuli on tavallista vahvempaa, maajoukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen kertoi.

– Lisäksi täällä on vuoden aikaan nähden tavallista enemmän lunta. Kylmä lumi viilentää ilmaa ja aurinko lämmittää. Se sotkee olosuhteita entisestään.

Tuuli muuttui hetkessä

Joukkuekilpailun aikana auringon vaikutus tuuliin oli merkittävä.

– Aamulla yhdeksältä tilanne oli hyvä. Sitten kello 10.20 tuuli voimistui dramaattisesti, Väätäinen jatkoi.

Sunnuntaina sää pilvistyy.

– Silloin mäessä pitäisi olla rauhallisempaa. Joku selvästi luottaa, että näin käy, kun kauden finaalikilpailun edellä hypätään joukkuemäki. Siinä tavallaan riskeerataan se henkilökohtainen kilpailu, jos olosuhde ei pysykään hyvänä, Väätäinen totesi.

– Joka tapauksessa tässä on ainakin toivoa, että maajoukkueen kausi jatkuu vielä päivällä.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut