Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mastersin hallitseva mestari Johnson pettyi puttaamiseen ja karsiutui, Rosen huippuluokan avauspäivä ja toisen kierroksen ryhtiliike suojasivat johtoasemaa

Englantilaisgolffari Justin Rose johtaa Yhdysvaltain Augustassa pelattavaa Masters-turnausta kahden kierroksen jälkeen. Toinen kierros päättyi lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Tavallista vaikeammaksi ennakoidun Mastersin uhreja olivat muun muassa hallitseva mestari, Yhdysvaltain Dustin Johnson sekä Pohjois-Irlannin nelinkertainen arvoturnausvoittaja Rory McIlroy. He olivat kilpailusta karsiutuneiden joukossa.

Johnson pettyi etenkin puttipeliinsä, sillä liukkaat viheriöt ottivat hänestä voiton.

– Kuusi kolmen putin viheriötä kahden kierroksen aikana. Siihen ei ole varaa, Johnson totesi uutistoimisto AFP:n mukaan.

McIlroy karsiutui vasta toisen kerran Mastersissa uran 13 yrityksellä. Hän on uudistanut lyöntiään ja koki, että tekniikka on vielä murroksessa.

Rose tuntee olonsa mukavaksi

Puolimatkan kärkimies Rose käytti toiseen kierrokseen par-vauhdin mukaiset 72 lyöntiä. Englantilaisen toinen kierros uhkasi mennä pilalle, kun hän löi kierroksen alkupuolella neljä bogia. Rei'illä 13, 14 ja 16 lyödyt birdiet viilasivat tulosta nätimmäksi.

Kilpailun johtoasemaa suojasi avauspäivän huipputulos seitsemän alle parin. Rose selvitti ensimmäisen kierroksen vain 65 lyönnillä.

– Lopulta tämänpäiväinen oli selvästi hyvä tulos. Ollakseni rehellinen, tunsin oloni mukavaksi ja luottavaiseksi koko päivän, Rose tuumi uutistoimisto AFP:lle ja nosti esiin kierroksen loppupuolella tehdyt birdiet.

Rose johtaa toisen kierroksen jälkeen yhdellä lyönnillä Yhdysvaltojen Brian Harmania ja Will Zalatorisia.

– Tämä oli vain klassinen päivä Augustassa. Kun olet jalan tai kahden päässä siitä, missä voisit olla, tietää se ongelmia. Mutta johdan edelleen ja niinpä nautin siitä ja jatkan eteenpäin, Rose mietiskeli.

Rose on voittanut urallaan yhden arvoturnauksen, Yhdysvaltain avoimen mestaruuden vuonna 2013. Vuonna 2016 hän voitti olympiakultaa Riossa, kun golf palasi olympialaisten ohjelmaan.

Masters on ensimmäinen kauden neljästä miesten arvoturnauksesta. Kilpailussa ei ole mukana suomalaisia. Kolmas kierros alkaa tänään iltapäivällä Suomen aikaa.