Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mastersia johtava Matsuyama ihmetteli outoa tilannettaan: "Tämä on uusi kokemus"

Japanin Hideki Matsuyama johtaa kolmen kierroksen jälkeen Yhdysvaltain Augustassa pelattavaa golfin Masters-turnausta. Turnaus on kauden ensimmäinen miesten arvoturnaus.

Matsuyama käytti sunnuntain vastaisena yönä päättyneeseen kolmanteen kierrokseen 65 lyöntiä ja nousi kärkeen jaetulta kuudennelta sijalta. Hänen yhteistuloksensa kolmen kierroksen jälkeen on 11 alle parin.

– Tämä on uusi kokemus minulle, kun lähden johdossa major-turnauksen viimeiselle kierrokselle. Arvelisin, että kaikki, mitä voin tehdä, on pysyä rentona, valmistautua hyvin ja tehdä parhaani, Matsuyama suunnitteli TSN:n mukaan.

Kolmas kierros oli keskeytettynä reilun tunnin ajan myrskyn vuoksi, mutta myös pelitilanteissa myrskysi, ja järjestys tuloslistalla meni uusiksi. Kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Englannin Justin Rose on jaetulla toisella sijalla Yhdysvaltain Xander Schauffelen, Australian Marc Leishmanin ja Yhdysvaltain Will Zalatorisin kanssa.

Nelikko on neljän lyönnin päässä nousuvireisestä Matsuyamasta. Rose tarvitsi kolmanteen kierrokseen 72 lyöntiä, joka on kentän par-tulos. Muut toisena olevat selvisivät kierroksesta alle par-tuloksen.

Matsuyama ei viihdy tentattavana

Kilpailun viimeinen kierros käynnistyy tänään iltapäivällä Suomen aikaa. Kilpailussa ei ole mukana suomalaisia. Kilpailun voittaja kuittaa noin 1,7 miljoonan euron palkkion.

Koronavirusrajoitusten vuoksi tiedotusvälineiden edustajien määrää kilpailussa on rajoitettu. Matsuyama myönsi, että normaalia pienempi huomio sopii hänelle.

– Tiedotusvälineiden edessä oleminen on yhä vaikeaa, kääntäjää apuna käyttäen kysymyksiin vastannut japanilainen sanoi.

Rajoitusten vuoksi hän ei juuri pääse vastailemaan äidinkielellään, koska japanilaistoimittajien matkustamista on rajattu rankasti.

– Olen mielissäni siitä, että tiedotusvälineet huomioivat kilpailut, mutta nämä (mediavelvoitteet) eivät ole suosikkiasioitani. Seisoa ja vastata kysymyksiin. Nyt kun ollut vähemmän tiedotusvälineitä paikalla, tämä on ollut stressittömämpää. Olen nauttinut tästä viikosta, japanilaisgolffari sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.