Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Tappara-vahti Heljanko nollasi KalPan, Vanhatalolle unelmadebyytti pudotuspeleissä – "Ei tarvinnut kuin lapaa vähän siirtää"

Tapparan Christian Heljangon tilille rapsahti uran toinen nollapeli. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

Pekka Pernu / STT

Tappara-hyökkääjä Lassi Vanhatalo tuskin olisi voinut toivoa parempaa tulikastetta jääkiekkoliigan pudotuspelimaailmaan. Tamperelaiset joutuivat KalPa-puolivälieräsarjaan ilman avainpelaajaansa Kristian Kuuselaa, mutta Vanhatalon avauserän osuma varmisti Tapparalle ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 1–0-kotivoitolla.

– (Maksim) Matushkin kikkaili siinä menemään ja syötti suoraan lapaan. Ei siinä tarvinnut kuin lapaa vähän siirtää, Vanhatalo naurahti.

Tappara-vahti Christian Heljanko pysäytti kaikki 26 KalPa-kutia ja torjui uransa toisen nollapelin pudotuspeleissä. Heljanko pysäytti myös Aapeli Räsäsen huippupaikan sekuntia ennen summeria.

– Sain siinä kiekkoon osuman, mutta Heljangon hanska tai kilpi tuli vielä eteen. Hyvä torjunta hänelle, Räsänen kertasi.

Tappara on nyt voittanut joukkueiden kaikki viisi kuluvan kauden kohtaamista.

– Oltiin tänäänkin pelillisesti edellä, sen nyt näkivät kaikki, jotka jääkiekosta vähän ymmärtävät. Henkisesti ei tarvitse kääntää muuta kuin laittaa kiekkoa reppuun, Räsänen sanoi.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut