Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Suomalaiskannattajien ele sai tanskalaisilta arvostusta stadionilla

Teemu Pukki kätteli Tanskan Simon Kjär kättelivät toisiaan, kun peli pääsi jatkumaan. AFP / LEHTIKUVA

Ville Väänänen / STT

Jalkapallon EM-kisoissa Suomen ja Tanskan välisessä ottelussa kentällä koettu järkyttävä Tanskan tähtipelaajan Christian Eriksenin tuupertuminen yhdisti suomalaisia ja tanskalaisia katsomossa.

Kun tanskalaispelaaja oli elvyttämisen jälkeen viety stadionilta sairaalaan, yleisö odotti katsomossa lisätietoja Eriksenin tilasta ja pelin jatkumisesta.

Stadionilla koettiin pian suomalaiskannattajien aloittama upea ele. Suomen kannattajat aloittivat huudon , jossa he huusivat "Christian". Tanskan kannattajat vastasivat siihen "Eriksen". Suomalaiskannattajien ele sai tanskalaiskatsojien arvostuksen, ja he nousivat taputtamaan seisaaltaan. Hetki tämän suomalaiskannattajien eleen jälkeen stadionilla kerrottiin, että Eriksenin tila on stabiili.

Eriksenin tuupertumiseen reagoivat myös lukuisat jalkapallon ja urheilun suurtähdet. Muun muassa EM-kisoissa pelaavat Portugalin Cristiano Ronaldo, Englannin Marcus Rashford ja Kroatian Luka Modric kirjoittivat sosiaalisessa mediassa kannustukset tanskalaistähdelle.

– Ajatuksemme ja rukouksemme ovat Christian Eriksenin ja hänen perheensä luona. Jalkapallomaailma seisoo yhdessä rintamassa toivoen hyviä uutisia. Toivon näkeväni sinut pian taas kentällä, Chris! Pysy vahvana! Ronaldo kirjoitti Facebook-sivullaan .

Myös amerikkalaisen jalkapallon NFL-sarjassa pelaavat tähdet J.J. Watt ja Patrick Mahomes lähettivät tukensa Eriksenille.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut