Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huuhkajien harjoituksia kuvattiin luvatta – Palloliitto ilmoitti asiasta Uefalle

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen harjoituksissa sattui tiistaina poikkeuksellinen tilanne, kun paljastui, että harjoituksia kuvattiin aitojen yli ilman lupaa.

Tiedotusvälineillä on lähtökohtaisesti lupa seurata harjoituksia ensimmäiset 15 minuuttia. Sen jälkeen harjoitukset jatkuvat suljettuina, jottei tietoa esimerkiksi mahdollisesta avauskokoonpanosta päädy joukkueen ulkopuolelle.

Huuhkajien tiedotuspäällikkö Timo Walden kertoi STT:lle, että sallitun ajan ulkopuolella tapahtuneeseen kuvaamiseen puututtiin välittömästi paikan päällä. Waldenin mukaan kyseessä oli paikallinen televisioyhtiö. Lisäksi toinen venäläinen tv-yhtiö oli aikeissa tehdä samaa.

Palloliitto on ilmoittanut asiasta Euroopan jalkapalloliitolle Uefalle. Luvattomaan videokuvaamiseen syyllistyneellä tv-kanavalla ei ilmeisesti ole turnaukseen akkreditointia. Waldenin mukaan rikkeeseen syyllistyneellä taholla ei ole jatkossa asiaa Huuhkajien EM-tilaisuuksiin.

Joukkueet harjoittelevat normaalisti peliä edeltävänä päivänä ottelustadionilla. Uefa on kuitenkin ilmoittanut, etteivät joukkueet pääse EM-kisoissa harjoittelemaan Pietarin stadionille. Päätöksen taustalla on, että Dublinin jäätyä sivuun EM-isäntäkaupunkien joukosta Pietarissa pelataan alkuperäissuunnitelmaa enemmän otteluita.

Huuhkajat harjoitteli tiistaina treenikeskuksessaan Zelenogorskissa eli Terijoella. Harjoituskeskuksesta on matkaa ottelustadionille noin 60 kilometriä. Harjoituskeskuksen olosuhteet ovat huomattavasti vaatimattomampia kuin hulppealla Pietarin stadionilla, jossa Huuhkajat kohtaa keskiviikkona Venäjän.

Suomen ja Venäjän välinen B-alkulohkon ottelu pelataan keskiviikkona kello 16.