Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espanjan Jon Rahm vei ensimmäisen golfin arvokisavoittonsa kaahaamalla US Openin kärkikolmikon ohitse

Espanjalainen Jon Rahm on voittanut Yhdysvaltain Kaliforniassa järjestetyn miesten golfin US Open -arvoturnauksen. Kyseessä oli kauden kolmas arvoturnaus.

Samalla espanjalaispelaaja vei myös ensimmäisen arvokisavoittonsa.

Rahm kaahasi voittoon ennen päätöskierrosta muodostuneen kärkikolmikon ohitse. Espanjalainen taputteli kaksi viimeistä reikää yhden lyönnin alle parin ja peittosi Etelä-Afrikan Louis Oosthuizenin lopulta yhden lyönnin erolla.

– Minun on vaikea selittää, mitä juuri tapahtui, koska minun on vaikea uskoa, että tein nuo kaksi viimeistä puttia, Rahm sanoi.

Espanjalainen on suorituksensa jälkeen vasta neljäs US Open -voittaja, joka on päättänyt turnauksen peräkkäisiin birdieihin. Näin ovat aiemmin tehneet Jack Nicklaus, Tom Watson ja Ben Hogan.

Loppumittelössä vastassa ollut Oosthuizen kuvailee Rahmin pelanneen upean kierroksen. Oosthuizenin mukaan hän pelasi itse hyvin, mutta hänen tuloksensa jäi vajaaksi.

– Taistelin todella hyvin pysyäkseni mukana ja jäin vain jälleen tavoitteesta, Oosthuizen kertoi.

Rahm päätti viimeisen kierroksen neljä alle parin. Turnauksen kokonaistulos oli kuusi alle parin.

Kertaheitolla ykkössijoitetuksi

Rahm, 26, on ensimmäinen US Open -turnauksen voittanut ja neljäs arvokisavoiton saanut espanjalaispelaaja. Aiempiin major-voittajiin on kuulunut muun muassa edesmennyt Seve Ballesteros.

– Tämä oli ehdottomasti Sevelle, Rahm sanoi.

– Tiedän, että hän halusi voittaa tämän kaikista eniten.

Rahm oli maailman tasolla kolmanneksi sijoitettu pelaaja, mutta nousi voittonsa myötä kertaheitolla ykkössijoitetuksi.

Neljä kertaa major-turnauksen voittanut Rory McIlroy kuvaili Rahmin olleen major-voittaja, joka vain odotti hetkeään.

– Se oli vain ajan kysymys, McIlroy sanoi.

Rahm ja Pohjois-Irlannin McIlroy olivat turnauksen kärkikymmenikön ainoat eurooppalaiset pelaajat.

Tuore isä ylsi voittoon ensimmäisenä isänpäivänään

Turnaus pelattiin Kalifornian La Jollassa, San Diegon kupeessa. Kisan palkintoarvo on 12,5 miljoonaa dollaria eli noin 10,5 miljoonaa euroa.

Rahm vei ensimmäisen arvokisavoittonsa kotiin isänpäivänä, jota hän vietti itse ensimmäistä kertaa. Yhdysvalloissa isänpäivää vietetään kesäkuun kolmantena sunnuntaina.

Espanjalainen myös kosi vaimoaan Kelleytä samoilla seuduilla kuin, missä US Open järjestetään. Parin esikoinen syntyi huhtikuussa.

– Sinulla ei ole aavistustakaan, mitä tämä tarkoittaa, Rahm kertoi juhlinnan tiimellyksessä vaippaikäiselle pojalleen vaimoaan halaten.

Rahm oli New York Timesin (NYT) mukaan joutunut keskeyttämään aiemmin tässä kuussa toisen turnauksen saatuaan positiivisen koronatestituloksen. Hän johti kyseistä turnausta ennen koitoksen keskeytymistä. Uutistoimisto AFP:n mukaan hän oli viettänyt edellisen viikon karanteenissa.

Hän oli aiemmin sijoittunut seitsemän kertaa major-turnauksen kärkikymmenikköön. Vuonna 2019 hän otti jaetun kolmannen sijan US Openissa.