Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ursula Wikströmillä loistava alku Turun golfkisassa – "Mahtavaa pelata kotiyleisön edessä"

Lähes parikymmentä vuotta golfin naisten Euroopan-kiertuetta kiertänyt Ursula Wikström pelasi Turun osakilpailun avauspäivän mainiosti. Wikström kiersi Aura Golfin kentällä avauskierroksen viisi alle parin ja johtaa kilpailua ensimmäisen päivän jälkeen kahdella lyönnillä. Toisena kisassa ovat Argentiinan Magdalena Simmermacher ja Intian Tvesa Malik.

Wikströmin kanssa samassa aamupäivän ryhmässä pelasi kiertueen ykköspaikkaa pitävä Atthaya Thitikul. Thaimaalainen pelasi Ruissalossa tasaisen avauskierroksen ja päätyi tulokseen –2.

– Pitkästä aikaa pääsin pelaamaan kotiyleisön edessä, ja se tuntui todella mahtavalta. Kierros oli leppoisa, ja varsinkin puttipeli sujui mallikkaasti, ilman caddieä pelannut Wikström iloitsi.

– Poikani piti olla kisoissa caddienä, mutta jalkapallon Helsinki Cup veikin hänet pääkaupunkiin kisapäiviksi, 41-vuotias Wikström kertoi.

Wikström on saavuttanut Euroopan-kiertueella seitsemän kakkostilaa, mutta ei ole koskaan voittanut osakilpailua.

Castren ja Nuutinen par-vauhdissa

Tokion olympialaisiin lähtevät Matilda Castren ja Sanna Nuutinen kiersivät avauspäivän par-tahdissa, joka oikeuttaa jaetulle yhdeksännelle sijalle. Olympiakaksikon eteen kiilasi suomalaisista Leena Makkonen, joka löi iltapäiväryhmässä tuloksen yksi alle parin ja on kisassa kahdeksantena.

– Tylsän tasainen kierros, jossa oli kaksi birdieä ja kaksi bogia. En ollut mitenkään sinut griinien kanssa, Nuutinen harmitteli.

– Griinit olivat mielestäni tosi hitaat, ja puttauslinjani olivat aivan hukassa, Nuutinen jatkoi.

Tasaisuutta harmitteli myös Castren, jonka saldona oli yksi birdie ja yksi bogi.

– Vähän nihkeä kierros eikä mitenkään nappipeli. Hiukan oli vire kateissa, ja putit jäivät usein lyhyiksi, Castren totesi.

Par-vauhdissa avauspäivän kiersivät myös runsas kaksi kuukautta sitten synnyttänyt Noora Komulainen, ensimmäistä ammattilaiskisaansa pelaava Kiira Riihijärvi sekä Emilia Tukiainen.

Kolmipäiväinen Euroopan-kiertueen osakilpailu huipentuu lauantaina, jolloin 60 parasta pelaavat päätöskierroksen. Turun osakilpailun palkintopotti on 200 000 euroa.