Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Castren kesti paineet ja voitti golfin naisten Euroopan-kiertueen kisan Turussa

Suomen naisgolffarit riemastuttivat lauantaina runsaslukuista yleisöä Euroopan-kiertueen kilpailun päätöspäivänä Turun Ruissalossa. Matilda Castren lähti päätöskierrokselle ykköspaikalta ja pystyi pitämään haastajat takanaan. Castren pelasi lauantaina kolme lyöntiä alle par-tuloksen ja päätyi voittotulokseen viisi alle parin.

Avauspäivän jälkeen kisaa johtanut Ursula Wikström pelasi kolmannen päivän tasaisen varmasti kaksi alle parin ja jakoi kakkossijan Intian Tvesa Malikin kanssa. Castren teki päätöskierroksella neljä birdieä ja yhden bogin.

– Kyllä tämän oli taisteluvoitto. Vasta viimeisellä väylällä tiesin tilanteen enkä yleensäkään kierroksen aikana seuraa muiden pelaajien suorituksia, Castren kertoi.

Castren onnistui jokaisena kisapäivänä kierroksen lopussa mainiosti ja teki kolmella viimeisellä väylällä yhteensä neljä birdieä yhdeksästä mahdollisuudesta.

– Kolme viimeistä väylää ovat varmasti jatkossa minun suosikkejani tällä kentällä. Ilmeisesti kova paine pisti minuun isomman vaihteen päälle kierrosten lopussa, Castren tuumasi.

Solheim Cupin edustuspaikka nyt mahdollinen

Voiton myötä Castrenille avautuu mahdollisuus edustuspaikkaan syksyn Solheim Cupissa. Kilpailussa kohtaavat Yhdysvaltain ja Euroopan 12-henkiset joukkueet. Koska Castrenilla ei ole naisten Euroopan-kiertueen jäsenyyttä, hänen ainoa tiensä joukkueeseen oli kilpailuvoitto.

– Solheim Cupin edustusmahdollisuus voiton myötä oli suurin syy Turkuun tulemiseeni, sillä kilpailukalenterini on todella tiukka, hän sanoi.

Ennen olympialaisia Castren kilpailee vielä Ranskassa naisten golfkauden neljännessä arvoturnauksessa Evian-mestaruuskilpailussa.

Castren kertoi, että päätöskierroksella monenlaiset tunteet täyttivät mielen.

– Yritin vaan rauhoittaa mieltäni ja hokea itselleni malttia, hyvää liikettä ja hyvää puttia, Castren sanoi.

– Ajoittain pallon kanssa oli isojakin ongelmia. Pallo ei lähtenyt linjaan, mutta onneksi pystyin monet väylät pelastamaan pariin.

Wikströmille uran kahdeksas kakkossija

Jaetulle kakkospaikalle sijoittunut Ursula Wikström oli kokonaisuutena tyytyväinen päätöspäivän kierrokseen. Kahdeksattatoista vuotta kiertueella kilpaileva Wikström saavutti urallaan kahdeksannen kerran kakkostilan.

– Voittojahti jatkuu, ilmoitti 41-vuotias Wikström, jolla on jo yli 270 kiertueen kisaa takanaan.

Wikströmin teki kierroksella kolme birdieä ja yhden bogin.

– Tasainen suoritus, mutta valitettavasti kaikki birdieputit eivät kolahtaneet reikään, Wikström harmitteli.

Turun osakilpailussa vain kuusi pelaajaa kiersi kentän alle par-vauhdin.

– Kisa näytti jälleen, että Aura Golfin kenttä osaa pitää puolensa eikä ole mitenkään helppo pelattava, Wikström totesi.

Ensimmäisen ammattilaiskisansa pelannut Kiira Riihijärvi sijoittui hienosti kahdeksanneksi tuloksella +1, vaikka aloitti päätöspäivän tuplabogilla ja päätti sen bogiin. Tiia Koivisto oli kisan kahdestoista tuloksella +3, ja lyönnin enemmän käyttivät viidettätoista sijaa jakaneet Noora Komulainen ja Sanna Nuutinen.

Olympialaisiin valmistautuva Nuutinen tuskaili päätöspäivänäkin puttipelinsä kanssa.

– Griinit tuntuivat edelleen tosi hitailta, ja niitä oli vaikea lukea. Lyöntipelini kulki kuitenkin mallikkaammin kuin muina päivinä, Nuutinen totesi.