Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Olympiakisojen nuorin taipui 27 vuotta vanhemmalle vastustajalleen

Hend Zaza (kuvassa) on nuorin olympiaosanottaja sitten Romanian Beatrice Hustiun, joka kilpaili 11-vuotiaana taitoluistelussa vuoden 1968 talvikisoissa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Tokion olympiakisojen nuorimman urheilijan, 12-vuotiaan syyrialaisen Hend Zazan kisat päättyivät nopeasti, kun Itävallan Liu Jia vei naisten pöytätenniksen avauskierroksen ottelun erin 4–0. Liu on 39-vuotias ja hän voitti EM-kultaa 2005, neljä vuotta ennen Zazan syntymää.

Zaza on nuorin olympiaosanottaja sitten Romanian Beatrice Hustiun, joka kilpaili 11-vuotiaana taitoluistelussa vuoden 1968 talvikisoissa.

– Tokion kisoihin pääsy oli minulle jo saavutus. Minulta ei vaadittu voittoa, vaan hyvin pelaamista, kisojen avajaisissa Syyrian lippua kantanut Zaza kuvaili.

– Esitykseni oli mielestäni hyvä, ja sain oppia tappiosta. Kaksitoistavuotias tyttö pelaamassa 39-vuotiasta vastaan ja saa yhdeksän tai kymmenen pistettä, se on saavutus. Toivottavasti seuraavissa olympialaisissa voitan ottelun tai pari.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut