Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osat vaihtuivat kuningatarkilvan maililla

Lauantain avausmatkalla flopannut Liisan Tulilintu johti mailin osalähtöä lähdöstä maaliin. Avausmatkan voittaneen Hetviinan juoksu taas meni katastrofaalisesti pieleen.

Lauantaina Liisan Tulilintu taipui keulasta niin pahoin, että moni epäili sen joutuvan jättämään leikin kesken. Harri Kotilainen toi tamman kuitenkin kuin uudesti syntyneenä takaisin, ja maililla syntyi keulasta voittoaika ja uusi ennätys 22,0.

– Sillä on ollut viime aikoina hengitystieongelmia. Niitä on koitettu lääkitä, ja kotona tamma tuntui jo paremmalta, mutta startissa henki vaan loppui. Nyt toivottiin, että startin ja pienten varustemuutosten myötä se olisi parempi, Kotilainen jutteli maalissa.

Kokonaiskilvan kärkeen nousivat mailin kakkonen Suvin Sametti ja kolmonen Ciiran Tähti, mutta kaikki on edelleen täysin auki. Hetviina putosi kokonaiskilvassa viidenneksi juututtuaan koko matkan ajaksi kolmannelle radalle ja taivuttuaan hännille, muttei ole sekään vielä ulkona seppeletaistosta. Eroa kärkeen on vain 1,5 sekuntia.

Evartti voittoon kuninkuuskilvan dramaattisella maililla

Suosikeista Vixeli, Välkyn Tuisku ja Lissun Eerikki menettivät laukkojen myötä asemiaan kokonaiskilvassa. Evartti jatkoi kuninkaallista menoaan vaativalla juoksullakin.

Harha-askelille sortuivat heti lähdössä Camri ja Vixeli, ensimmäisessä kaarteessa keulataistosta Välkyn Tuisku ja loppukurviin mentäessä kolmannelta radalta Sheikki ja Lissun Eerikki. Kärkiparina asettuivat juoksemaan Antti Ojanperän tallin kuninkaat Jokivarren Kunkku ja Evartti.

Jokivarren Kunkku oli lauantain jälkeen kuin uudesti syntynyt ja kesti kolmanneksi, mutta Evartille ja takaa lujaa lopettaneelle H.V. Tuurille se ei mahtanut mitään. Evartti pysäytti kellot rataennätysaikaan 19,7.

– Paikka johtavan rinnalla ei ollut toivepaikka, mutta hienosti Evartti raskaan juoksun kesti. Se on meille supersankari, Santtu Raitala hehkutti ajokkiaan.

H.V. Tuuri lähtee kolmannelle ja ratkaisevalle osamatkalle vain muutaman kymmenyksen Evarttia jäljessä. Uljas Suomalainen paransi mailin nelossijan myötä osakkeitaan kokonaiskilvassa tuntuvasti.