Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Podcast: Jännittävätkö myös huippu-urheilijat omaa suoritustaan? – Urheilupsykologi: “Yksilöiden erot ovat valtavan suuret”

Niilo Konttinen. Radio Keskisuomalainen

Keskisuomalainen

Urheilupsykologi Niilo Konttinen kertoo, että iso osa urheilijan kilpailusuorituksen onnistumisessa kyse on siitä, kuinka hyvin psyykkinen valmistautuminen on onnistunut. Mikäli itseluottamukseen on tullut säröä, ei urheilija varmastikaan saa maksimisuoritusta aikaan.

Konttisen mukaan osa urheilijoista pystyy jopa hyödyntämään paineen alaisen tilanteen. Hyvin voimakas voitontahto ajaa kaiken edelle, joten urheilija ei ehdi kokea paineita. Toiset urheilijat taas hermoilevat valtavasti, joka saattaa alkaa jo viikkoakin ennen itse suoritusta. Tämä taas saattaa näkyä urheilijoilla puheliaisuutena tai toisaalta rauhallisena olemuksena.

– Yksilöiden erot ovat valtavan suuret, Konttinen summaa.

Kuuntele podcastista, kokevatko yksilöurheilijat eri tavalla painetilaa kuin joukkueurheilijat, ja jännittävätkö myös huippu-urheilijat omia suorituksiaan.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut