Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asiantuntija rankkasivat Juuse Saroksen NHL:n kahdeksanneksi

Nashville Predatorsin Juuse Saros on rankattu Pohjois-Amerikan johtavan jääkiekkoliigan NHL:n kahdeksanneksi parhaaksi ykkösmaalivahdiksi. The Athletic -julkaisun paneelissa ääniä antoivat nimettöminä liigan valmentajat ja joukkueenjohtajat (GM).

Raati valitsi liigan parhaaksi maalivahdiksi Tamba Bay Lightningin Andrei Vasilevskin yksimielisesti. Vastaavan äänivyöryn tässä äänestyksessä on saanut aiemmin vain Carey Price vuonna 2016.

Äänestyskentän kommenttiosassa raatilaisilta oli loppua sanat, kun he kehuivat venäläisvahtia lähes täydelliseksi kaikilta ominaisuuksiltaan. Äänestyksessä hänen pistekeskiarvonsa oli siis täydellinen luku 1, kun kaikki äänestivät hänet parhaaksi.

– Hänelle pitäisi antaa puhdas nolla. Hän on niin paljon muiden yläpuolella, maalivahtivalmentajaksi itsensä luokitellut äänestäjä ehdotti.

Maalivahdit ovat kookkaita

Winnipeg Jetsin Connor Hellebuyck ja Chicagon Marc-Andre Fleury arvioitiin seuraavaksi parhaiksi ykkösvahdeiksi.

Saroksen edelle kiilasivat myös Montrealin Carey Price, Anaheimin John Gibson, New York Rangersin Igor Shesterkin ja Coloradon Darcy Kuemper.

Saros sai silti raadilta huikeat kehut. Hänen ainoaksi heikkoudekseen arvioitiin pieni koko, sillä hän saattaa olla alkavalla kaudella NHL:n ainoa alle kuusi jalkaa eli 183 senttiä pitkä ykkösvahti.

– Hän on täydellinen paketti, mutta se paketti on hieman pieni, entiseksi maalivahdiksi itsensä määritellyt valmentaja arvioi.

Sama asiantuntija arveli, että täysimittaisesta 82 ottelun kaudesta voi tulla Sarokselle vaikeampi kuin korona-ajan tynkäkaudesta (56 ottelua). Toinenkin asiantuntijoista ennakoi, että Saros tarvitsee onnistuakseen suhteellisen paljon pelaavan kakkosvahdin.

Muita suomalaisia ei lasketa kauden alkaessa seurojensa ykkösvahdeiksi.