Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Englanti ja Sveitsi varmistivat paikkansa jalkapallon MM-kisoissa – Italia joutuu jatkokarsintoihin

Italialla on edessään kamppailu jatkokarsinnoissa, kun maaliton tasapeli Pohjois-Irlantia vastaan maanantai-illan ottelussa turvasi Sveitsin paikan jalkapallon ensi vuoden MM-kisoihin Qatarissa.

Italian tapahtumaköyhä ottelu näyttäytyi kiusallisessa valossa Sveitsin Bulgariasta ottaman reippaan 4–0-voiton rinnalla. Voitto nosti Sveitsin C-lohkon kärkeen ja takasi lohkon ainoan varman menolipun Qatariin.

Qatarin-paikkansa illan otteluissa turvasi myös Englanti, joka otti vieraissa 10–0-murskavoiton piskuisesta San Marinosta. Englanti otti I-lohkon ykköspaikkansa kuuden pisteen etumatkalla kakkoseksi jääneeseen Puolaan. F-lohkon kärkipaikalta Qatariin nousi Tanska.

Paikkansa Qatariin ovat varmistaneet näiden ohella Saksa, Ranska, Belgia, Kroatia, Espanja ja Serbia. Euroopan ulkopuolelta kisapaikan on ottanut Brasilia, ja sen on automaattisesti saanut isäntämaa Qatar.

--

Juttua korjattu klo 4:23: Italia päätyi jatkokarsintoihin, aiemmin puhe pudotuspeleistä.