Kiitos, että olet tilaajamme! Olet mukana turvaamassa laadukkaan journalismin tulevaisuutta ja saat parasta keskisuomalaista uutispalvelua.

Yleisurheilun kattojärjestön entinen puheenjohtaja Lamine Diack on kuollut

88-vuotiaana kuollut Lamine Diack johti Kansainvälistä yleisurheiluliittoa vuosina 1999–2015. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n entinen puheenjohtaja Lamine Diack on kuollut, kertoi hänen perheensä perjantaina. Senegalilainen Diack oli 88-vuotias.

Diack toimi IAAF:n (nykyinen World Athletics) johdossa vuosina 1999–2015. Hänet tuomittiin viime vuonna neljän vuoden vankeuteen ja puolen miljoonan euron sakkoihin korruptiosta, joka liittyi venäläisurheilijoiden dopingtapausten peittelyyn.

Pariisilaisen tuomioistuimen mukaan IAAF suojeli Diackin johdolla yli 20:ta venäläisurheilijaa miljoonia dollareita vastaan, jotta urheilijat voisivat osallistua dopingrikkomuksistaan huolimatta Lontoon olympialaisiin vuonna 2012 ja Moskovassa järjestettyihin yleisurheilun MM-kisoihin 2013.

Diack ei lopulta joutunut vankilaan korkean ikänsä takia. Diackin poika, IAAF:n markkinointipäällikkönä työskennellyt Papa Massata Diack tuomittiin tapauksessa viiden vuoden vankeusrangaistukseen, miljoonan euron sakkoihin ja kymmenen vuotta kestävään urheilun toimintakieltoon.

Diackin ja hänen poikansa epäillään sekaantuneen myös toiseen korruptiotapaukseen, joka liittyy Rio de Janeiron ja Tokion olympialaisten myöntämiseen. Diack toimi Kansainvälisen olympiakomitean jäsenenä vuosina 1999–2013.

Urheilijauransa pituushyppääjänä luonut Diack toimi elämänsä aikana myös muun muassa jalkapallovalmentajana ja kotimaansa jalkapalloseuran Jaraafin puheenjohtajana.

Kommentoi

Mistä tänään puhutaan?

Uutiskirjeen tilaajana saat joka päivä toimituksen valitsemat kärkiuutiset - tilaa nyt!

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut