Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liigat ja divarit jatkuvat koronapassin avulla Jyväskylässä

Sarjalisenssisopimuksiin perustuva urheilu eri palloilulajeissa saa jatkua Jyväskylässä, vaikka kokoontumisen rajoituksia kiristetään kaupungissa. Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Aluehallintoviraston määritelmän mukaisesti yli 18-vuotiaiden sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuva ammattilaisurheilu ja maajoukkuetoiminta saa jatkua koronapassin alaisuudessa myös 28. joulukuuta – 16. tammikuuta välisenä aikana. Poikkeus koskee niin ikään Olympiakomitean tukiurheilijoita ja OKM:n apurahaurheilijoita. Lupa koskee sekä kilpailutoimintaa että harjoittelua.

Jyväskylässä tämä koskee mm. jääkiekon SM-liigaa ja suomisarjaa, salibandyliigaa ja lajin I divisioonaa, futsal-liigaa ja lajin I divisioonaa, koripallon 1A-divisioonaa ja lentopallon I divisioonaa.

Alle 18-vuotiaiden osalta sisätiloissa järjestettävät kilpailut, ottelut, pelit ja leirit on keskeytettävä 28. joulukuuta – 16. tammikuuta. Alaikäisten harjoittelu sisätiloissa saa jatkua THL:n ohjeita noudattaen.

Ulkona tapahtuva kilpailutoiminta, harjoittelu ja liikunnan harrastaminen sallitaan sekä lapsille että aikuisille. Koronapassilla pääsee seuraamaan mm. JPS:n bandyliigan otteluita. Viitaniemen katsomoon joudutaan tosin määrittelemään istumapaikat.

– Käytössä on joka toinen penkkirivi ja paikat osoitetaan keilojen avulla, JPS:n puheenjohtaja Pertti Helin kertoo.