Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sebastien Loeb ajoi rallihistoriaa Monte Carlossa – "En osannut odottaa tätä"

Rallilegenda Sebastien Loeb teki melkoisen paluun MM-sarjaan sunnuntaina päättyneessä Monte Carlon kilpailussa. Fordin uudella hybridikilpurilla ajanut Loeb nappasi kisan voiton 10,5 sekunnin turvin ennen toista suurmestaria Sebastien Ogieria. Samalla Loebista tuli kautta aikain vanhin MM-sarjan kilpailun voittaja.

– En osannut odottaa tätä. Tässä sarjassa on aina tosi kova taso, ja minun edellinen täysi kauteni oli kuitenkin jo kymmenen vuotta sitten. Olen tietenkin todella onnellinen. Tämä on hieno hetki minulle, helmikuussa 48 vuotta täyttävä Loeb sanoi.

Ralli ratkesi vasta viimeistä edeltäneellä erikoiskokeella, kun Toyotan Ogier kärsi rengasrikon ja putosi Loebin taakse. Kolmanneksi kisassa ylsi Fordin Craig Breen, joka taipui kärjelle puolitoista minuuttia.

– Rengasrikot ovat osa peliä. Silloin kun puskee ja ajaa kovaa mutkien leikkauksista, voi jotain tapahtua. Me ajoimme hyvän ja ehjän rallin. Me selvisimme ilman virheitä. Kaikki sujui täydellisesti, Loeb summasi.

"Aika syvissä vesissä olimme vielä perjantaina"

Toyotan Kalle Rovanperän kauden avaus lähti erittäin nihkeästi liikkeelle, mutta lopulta suomalaiskuski nousi kisassa neljänneksi. Rovanperä voitti kisan päättäneen Power Stage -erikoiskokeen saaden viisi lisäpistettä. MM-sarjassa jyväskyläläinen on kolmantena edellään vain valikoituja ralleja ajavat Loeb ja Ogier.

– En todellakaan uskonut, että voisimme nousta tälle tasolle. Aika syvissä vesissä olimme vielä perjantaina. Onneksi autosta löytyi oikea suunta isojen muutosten jälkeen. Sen jälkeen oppi itsekin ajamaan uutta autoa ja fiilis nousi, Rovanperä totesi.

Nuori suomalaiskuljettaja ei voinut kuin ihailla vanhan mestarin ajoa.

– Oli kova veto. Kyllä minä odotin, että Loeb varmasti ajaa hyvin. Tiedossa oli, että hänellä on vielä homma hallussa. Silti ihan huikea veto, koska näitä kisoja hän on niin vähän ajanut viime aikoina, Rovanperä ihaili.

Rovanperä lähtee auraamaan reittiä Ruotsiin

Rovanperä joutuu starttaamaan ensimmäisenä autona MM-sarjan seuraavaan kilpailuun eli Ruotsin lumiralliin helmikuussa. Loeb ja Ogier eivät Ruotsissa aja, joten MM-kolmosena Rovanperä auraa reittiä Uumajan ympäristössä järjestettävässä kisassa.

– Eihän se ole optimaalinen lähtöpaikka. Vähän mietimme ennen viimeistä pätkää, että olisimme jättäneet viimeisen yrityksen pois ja päässeet sitten toisen autona Ruotsissa reitille. Päätin kuitenkin vetää täysillä, Rovanperä kuittasi.

– Tärkeämpää on löytää Ruotsin testeissä oikeat säädöt, ettei tarvitse siellä näin isoa työtä tehdä kisan aikana. Nyt oli vielä uuden auton kanssa niin monta asiaa testattavana.

Monte Carlossa nähtiin myös suomalainen voittaja, kun Sami Pajari ajoi ykköseksi uudistuneessa WRC3-luokassa. Ykköstila heltisi niukalla 7,6 sekunnin erolla Tshekin Jan Cernyyn.