Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Judoka Oskari Mäkinen ylsi hopealle Portugalin huipputurnauksessa – "Sain ulosmitattua kovan harjoitusleirin hyödyn"

Judoka Oskari Mäkinen avasi kansainvälisen kilpailukautensa erinomaisesti, kun 22-vuotias suomalainen sijoittui lauantaina hopealle Portugalissa järjestetyssä judon Grand Prix -turnauksessa.

Nummelan Judoa edustava Mäkinen voitti alle 81 kilon sarjassa neljä ottelua, mutta loppuottelussa lajin belgialaishuippu Matthias Casse oli vielä liian kova pala. Casse on sarjan hallitseva maailmanmestari, Tokion olympialaisten pronssimitalisti ja maailmanlistan kakkonen, kun Mäkisen listasijoitus on 115:s.

– Jäi kyllä hyvä fiilis päivästä. Sain ulosmitattua kovan Turkin harjoitusleirin hyödyn tässä kilpailussa. Siellä pääsin ottamaan maailman huippuja vastaan ja näkemään, että hekin ovat ihan voitettavissa olevia, samanlaisia urheilijoita kuin itsekin, Pariisin olympialaisiin tähtäävä Mäkinen mietti Judoliiton tiedotteessa.

Mäkinen kukisti Portugalissa ensin Georgian Dimitri Gochilaidzen, sitten Serbian Zebeda Rekhviashvilin ja kolmannessa ottelussaan Ukrainan Mihailo Svidrakin. Välierässä suomalainen voitti ranskalaisen Nicolas Chilardin.

– Iloitsen Oskarin puolesta hänen ensimmäisestä, tämän tason mitalistaan. Hän osoitti, että kykenee voittamaan kovia vastuksia ja ottamaan mitaleita tälläkin tasolla parhaana päivänään. Hän on mitalin ansainnut, Judoliiton slovenialaispäävalmentaja Rok Draksic kehaisi.

Suomalaisten ottelut jatkuvat Portugalissa sunnuntaina, kun Martti Puumalainen astelee tatamille raskaassa sarjassa.