Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rallilegenda Ogier ottaa uutta haastetta – ajaa WEC-ratasarjaa ja myös Le Mansin 24 tunnin ajon

Ralliautoilun kahdeksankertainen maailmanmestari, ranskalainen Sebastien Ogier tekee kesällä debyyttinsä legendaarisessa Le Mansin 24 tunnin ajossa. Ogier, 38, ajaa rata-autoilun WEC-kestävyyssarjaa sveitsiläisen kellovalmistajan sponsoroimassa Richard Mille Racing -tallissa, talli ilmoitti maanantaina.

– Jännittävää ja samalla vähän pelottavaa, Ogier kuvaili uutta haastettaan uutistoimisto AFP:lle.

Richard Mille -tallin mukaan Ogier ajaa MP2 (Le Mans Prototype) -autoa, joka on WEC:n toiseksi ylintä luokkaa pääsarja Hypercarin alla. Ogier vuorottelee yksin ajettavassa autossa kahden muun ranskalaiskuljettajan, vasta parikymppisten lupausten Lilou Wadoux'n ja Charles Milesin kanssa. Le Mansissa kolmikko tekee sitten yhdessä töitä.

– Tästä tulee hieno kokemus, ja on hyvä aloittaa näin (tällä tasolla). Todennäköisyys sille, että tulen menestymään kestävyysajoissa on yhä varsin alhainen. Ja siinä on sitä haastetta, josta pidän, Ogier mietti.

– Suhtaudun tähän aika rennosti. Minulla ei ole mitään todistettavaa sen jälkeen, mitä tein rallissa.

Rallin MM-sarjassa Ogier aikoo ajaa valikoidusti Toyota-tallin riveissä. Kausi alkoi kakkossijalla Monte Carlon rallissa. Toyota lähtee myös mukaan kestävyyssarjaan, ja Ogier testasi sen Hypercar-autoa marraskuussa ja uudelleen viime viikolla.

– Ei olisi fiksua olla Toyotalla (WEC:ssä) hetimmiten. Minun on edettävä askel askeleelta, edistyttävä ennen kuin näen, mikä on toteuttamiskelpoista tulevaisuudessa, Ogier kuittasi Toyota-optioitaan rata-autoilussa.