Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rovanperä ja Lappi voittotaistelussa Ruotsin MM-rallissa – ”Voimme olla erittäin tyytyväisiä”

Toyotan Kalle Rovanperä on Ruotsin MM-rallissa toisella sijalla perjantain ajopäivän jälkeen. Edelle ennätti vain Hyundain Thierry Neuville 4,3 sekunnin turvin.

Rovanperän suoritus oli kova, sillä nuori suomalaiskuski joutui lähtemään reitille ensimmäisenä autona. Varsinkin iltapäivän erikoiskokeilla ”auramiehen” rooli oli äärimmäisen vaikea.

– Tiesimme, että toinen lenkki tulee olemaan tosi vaikea. Yritimme vain selviytyä ja pääsimme päivän läpi. Minimoimme tappiot aika hyvin. Voimme olla erittäin tyytyväisiä suoritukseemme, Rovanperä sanoi.

– Tämä oli varmasti maksimisuoritus, mitä voi tehdä aura-autona. Tuommoisissa olosuhteissa virheet ovat lähellä, kun mennään koko ajan penkkoja pitkin, mutta tulimme virheittä läpi.

Lauantain kuudelle erikoiskokeelle Rovanperän lähtöpaikka paranee huomattavasti, kun hän pääsee takajoukoissa reitille.

– Lähtöpaikan pitäisi olla tosi hyvä, joten yritetään käyttää se mahdollisimman hyvin. Asetelmat ovat aika hyvät, ja pystymme varmasti taistelemaan voitosta, Rovanperä summasi.

Lappi löysi heti huippuvauhdin

Toyotan vahvaa panosta avauspäivänä täydensivät Elfyn Evans kolmannella ja Esapekka Lappi neljännellä sijallaan. Kisan kärkinelikko mahtuu vain 8,8 sekunnin sisään.

Lappi ajoi päivän aikana yhden pohja-ajan ja nakutti tukun aikoja kärkikolmikkoon. Vaikka vauhti oli hienolla tasolla, jäi pieksämäkeläisellä myös hampaankoloon.

– Tilanne on aika hyvä. Ilman virheitä tulimme. Vauhti oli ihan okei, mutta renkaat kuluivat liikaa. Siinä meillä on töitä tehtävänä, että miten saamme ne kestämään erikoiskokeiden toisilla ajokerroilla, Lappi totesi.

– Kahdella viimeisellä pätkällä minulla ei ollut takana nastoja ollenkaan. Auto vaan luisti ja luisti. Siinä sai sivuikkunasta katsella aika paljon maisemia.

WRC2-luokassa Jari Huttunen ajaa viidennellä sijalla 14 sekunnin päässä kärjestä. Eerik Pietarinen on seitsemäntenä.

Korjattu aiempaa uutista: Huttunen on luokassaan viidentenä ja Pietarinen seitsemäntenä.