Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Norja juhli ampumahiihdon sekaviesteissä – Suomelle sijat 8 ja 11

Ampumahiihdon maailmancupin Otepään viikonlopun päätöspäivänä nähtiin Norjan laajaa tasoa, kun vuonomaa kirjasi voitot sekä sekaviestissä että sekapariviestissä. Suomelle cup-kauden viimeistä edellisen tapahtuman sunnuntai toi kahdeksannen sijan sekaviestissä ja 11. sijan sekapareissa.

Pekingin olympialaisissa sekaviestin voittanut Norja kukisti Otepään laduilla ja ampumapenkoilla Ruotsin 22,5 sekunnilla ja Ranskan 34,6 sekunnilla. Norjalaisviestiä veivät miesten osuuksilla Sivert Guttorm Bakken ja Otepäässä lauantaina yhteislähdön voittanut Vetle Sjåstad Christiansen, ja naisten osuuksilla Tiril Eckhoff sekä Ingrid Landmark Tandrevold.

Suomi jäi Norjasta neljä minuuttia ja 39 sekuntia. Suomen joukkueessa kilpailivat Jaakko Ranta, Heikki Laitinen, Mari Eder ja Nastassia Kinnunen. Suomi ampui yhden sakon ja käytti 12 varapatruunaa. Sakkokierrokselle joutui Laitinen pystypaikan jälkeen.

– Pystyammuntaa lukuun ottamatta oli hyvä veto. Se yksi kierros siitä oli kyllä liikaa. En tiedä miksei se pysty kulje millään, se on vähän sekaisin ollut. Muuten ehjä veto, Laitinen totesi tiedotteessa.

Eder oli osuutensa viidenneksi nopein ammuttuaan makuun nollille ja käytettyään pystystä kolme varapatruunaa.

– Itsellä oli hyvä hiihto ja hyvä makuuammunta, pysty oli tiukemmassa tänään. Hyvä kahdeksas sija joukkueelle, ollaan siihen sijoitukseen kyllä tyytyväisiä ja odotuksia parempi sijoitus, Eder kommentoi.

Seppälä kaipaili huilia

Sekapariviestissä Suomea edustivat Tero Seppälä ja Suvi Minkkinen. Eroa voiton ennen Ruotsia ja Saksaa ottaneeseen Norjan huippukaksikkoon Sturla Holm Lägreid–Marte Olsbu Röiseland Suomelle kertyi hieman yli kaksi minuuttia.

Seppälälle kirjattiin kuusi varapatruunaa, Minkkiselle neljä.

– Oli kyllä raskasta menoa ja semmoinen väsyneen miehen taistelu. Vaikka viestejä on kiva hiihtää, mutta kyllä niin paljon näitä kisoja tulee, että olisi kiva, jos joskus saisi huilivuoron. Tietysti se pitää tähän tottua, kun nyt on menestystä tullut ja on kaikki yhteislähdöt, takaa-ajot ja viestit mukana ohjelmassa. Kisoja tulee paljon ja vähän meinaa jo piiputtaa, Seppälä sanoi tiedotteessa.

Cup-kausi päättyy Oslon Holmenkollenille ensi torstaista sunnuntaihin.