Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KooKoo kaappasi Lahden kuumassa pudotuspeli-illassa etulyöntiaseman – "Saatiin limainen vierasvoitto"

Jääkiekkoliigan pudotuspelit alkoivat Pelicansin ja KooKoon lyhyessä otteluparissa kuumissa tunnelmissa, kun kouvolalaiset hakivat Lahdesta edun perjantaiseen kotipeliinsä. KooKoo voitti ottelun Joose Antosen ja Samuli Ratisen maaleilla 2–1.

Ottelun pelaaminen oli epävarmaa vielä iltapäivällä, kun Lahden hallin katon sensorit varoittivat raskaasta lumikuormasta.

KooKoo saa vuorokautta myöhempään otteluun maalin edun, koska villi kortti -kierrokselta jatkoon menevä joukkue ratkaistaan kahden ottelun yhteispisteillä. Kouvolalaisille riittäisi siis jatkopaikkaan tasapeli 60 minuutin jälkeen kotikaukalossaan.

– Pelattiin hyvä alku ja saatiin limainen vierasvoitto. Nyt ei ole niin paljoa painetta toiseen otteluun kuin Pelicansilla, kommentoi KooKoon puolustuksessa liki 25 minuuttia urakoinut ja ensimmäisen playoff-ottelunsa sitten HPK:n mestaruusjuhlan 2019 pelannut Petteri Nikkilä.

Tunteet syttyivät Lahdessa roihuun, kun Pelicansin Jiri Smejkalille tuomittiin päätöserän puolivälissä pelirangaistus linjatuomari Hannu Sormusen kampittamisesta aloitustilanteessa. Lahtelaisyleisö hermostui, ja Pelicanskaan ei osannut keskittyä takaa-ajoon. Kentän paras tshekki olikin KooKoon maalilla voiton 17 torjunnalla varmistanut Nick Malik.

– Meillä on ollut snadisti ongelmia täytössä omaan päätyyn tulossa. Nyt siitä maksettiin hintaa kaksi maalia. KooKoo ansaitsi voittonsa, mutta (pää)tuomari (Lassi) Heikkinen ei ole tainnut koskaan viheltää hyvää peliä, latasi Pelicansin ykköspakki Teemu Eronen.